Collecte 16 augustus: Libanon

Zondag 16 augustus is de eerste collecte bestemd voor de slachtoffers van de explosie in Beiroet, Libanon. Kerk in Actie is noodhulp gestart via het internationale kerkelijk netwerk en via de eigen partners ter plekke. Er is veel hulp nodig: ruim 300.000 mensen zijn van het ene op het andere moment dakloos geworden. Huizen en bezittingen zijn weggevaagd. Mensen hebben niets meer. Via ACT, het internationale kerkelijke netwerk waar Kerk in Actie lid van is, zullen lokale kerken en organisaties op korte termijn ondersteund worden bij het uitdelen van voedsel, kleding en hygiënematerialen. Op de langere termijn zal geholpen worden bij het herstel van gebouwen en traumaverwerking.
De werkgroep ZWO zal de opbrengst van deze collecte aanvullen tot een gift van 2000 euro.
Werkgroep ZWO

Kerkdiensten 16 augustus de Bron 9.15 uur en GHK 10.30

Op deze `negende zondag van de zomer` lezen we weer een gedeelte uit de brief die Paulus aan de gemeente in Rome heeft geschreven (Rom. 11: 13 - 24). Paulus gebruikt hier mooie beelden om een lastig thema aan de orde te stellen. Er waren in de gemeente in Rome ( door Petrus gesticht….) vele spanningen tussen Joden en heidenen. Paulus is helder: het gaat om 'in Christus' zijn. Opnieuw krijgen we woorden aangereikt wat dat voor ons betekent.
Voorganger ds. Herma Kamphuis

Denkt u er aan om u aan te melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tot vrijdagavond 20.00 uur.  

De diensten zijn ook te beluisteren via de kerkomroepkanalen van de Bron en van de Goedeherderkerk.  

Zeilweekend wordt dag zeilen: 5 sept

Als stuurgroep hebben we alle mogelijkheden afgewogen en zijn we tot de conclusie gekomen dat we een zeilweekend met alle beperkingen van de 1,5 meter niet zien zitten. De intimiteit van het zingen bij een kampvuur, het doen van spelletjes in het kamphuis en met elkaar eten aan lange tafels gaat met al deze regels niet lukken.
We vinden het heel erg jammer dat we nu niet een weekend naar Friesland kunnen, maar hebben wel een alternatief bedacht! Het zeilen valt namelijk onder de buitensporten, waarvoor geen anderhalve meter afstand hoeft te worden gehouden. We willen daarom op zaterdag 5 september een dag met elkaar gaan zeilen op de Kaag, met na afloop een barbecue in de Bron. Zie voor meer informatie hieronder. 
Ga je mee? Schrijf je dan nu in via de website van de Lichtkring: klik hier om je in te schrijven. Na inschrijving krijg je binnen enkele dagen een bevestiging en een week voor de zeildag krijg je extra instructies voor wat je mee moet nemen en hoe je bij de boten moet komen.

Collecte-bijdragen via bankoverschrijving

Vanaf 5 juli worden de kerkdiensten in onze kerkgebouwen hervat, maar met een beperkt aantal bezoekers. Voor de collectes kunt u (blijven) bijdragen via CVK PROT GEM Alphen aan den RIJN O/R: IBAN: NL 60 INGB 0000 127 174 o.v.v. collectes ...datum aangeven. 

Aanmeldsysteem kerkdiensten vanaf juli 2020

Vanaf 5 juli worden er weer kerkdiensten gehouden in de Bron (aanvang 9.15 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10. 30 uur). Voor elke dienst, die u wilt bijwonen moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen.
Aanmelden kan door een email te sturen of telefonisch:
Voor gebouw de Bron:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 0172-755350: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Voor gebouw de Goede Herderkerk:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 06-83590330: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Zonder tegenbericht is de reservering akkoord en bent u zondag welkom.

Coronamaatregelen rond kerkdiensten

Gang van zaken zondagmorgen rond de kerkdienst:
a. Bij de ingang zal worden gevraagd of u/je in goede gezondheid verkeert en niet verkouden bent.
b. U dient uw jas mee te nemen de kerkzaal in.
c. In de kerkzaal wordt u een zitplaats aangewezen door een ouderling of koster
d. De collectes worden bij de uitgang gehouden. Mandjes staan langs de aangegeven looprichting
e. Na afloop kunnen we helaas nog geen koffie drinken met elkaar.
f. Ook bij het verlaten van het gebouw moet u anderhalve meter afstand houden
Voor gebouw de Bron geldt specifiek dat u wel kunt parkeren in de parkeerplaats, maar dat alleen de hoofdingang toegang biedt tot de kerkzaal.