Jong Alphen Masterclass – God en ik (18-30 jaar)

Jong Alphen lanceert een nieuw concept voor twintigers! Een combinatie van een goed verhaal in een ontspannen setting bij Knøss (Rijnkade 12) met een drankje en ruimte voor levensvragen en interactie. Een soort TED Talk dus. In de eerste Masterclass is Alain Verheij te gast. Hij schreef het boek God en ik dat gekozen werd als theologisch boek van het jaar. Hij vertelt wat je als weldenkende 21ste-eeuwer kunt met de Bijbel. Ben je al benieuwd? Op 26 november om 19.30 uur gaan de deuren open en om 20.00 uur start de Masterclass. De kosten voor entree zijn € 5 (inclusief drankje). Aanmelden kan via www.jongalphen.nl/masterclass of door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

GHK: 8 dec 19.00 uur Evensong, thema ´Engel en vrouw´

De Evensong is een liturgische vorm uit de Anglicaanse traditie. Al meer dan 400 jaar wordt zij dagelijks uitgevoerd in Engelse kathedralen en college choirs, altijd tegen het einde van de middag. De liturgie wordt bijna geheel gezongen en bestaat uit een reeks van korte lezingen, afgewisseld met liederen en gebeden.
Aan deze Evensong werken mee: ds. Gert Landman, orgel: Sybren Brons, lector: Inge van der Blom, cantorij Goede Herderkerk o.l.v. Peter Siereveld. Er is een collecte bij de uitgang.
Na de Evensong is er gelegenheid om een kopje koffie of thee te drinken.

Kindernevendienst in de Bron nov/dec

In november en december is er kindernevendienst in de Bron op de zondagen: 3 november, 24 november (laatste zondag van het kerkelijk jaar). Ook op eerste Kertdag (25 december) is er kindernevendienst. Op zondag 1 december is er geen kindernevendienst, er is dan een jeugddienst waarin Martijn de Jong voorgaat. 

Kerkdienst de Bron 24 november 9.30

Zondag 24 november a.s. noemen we de laatste zondag van het kerkelijk jaar of Eeuwigheidszondag. Aan het licht van de Paaskaars ontsteken we een kaars voor hen die in dit afgelopen jaar, wereldwijd, naamloos zijn gestorven. We ontsteken een kaars voor hen die ons in voorgaande jaren zijn ontvallen. En we ontsteken een kaars voor hen die ons dit jaar zijn ontvallen. We staan stil bij het bijbelgedeelte Marcus 12 vers 18-27 en Openbaring 21 vers 1-7. In Marcus 12 is zo prachtig beschreven over de God van Abram, de God van Isaac en de God van Jacob. God is er voor ons allemaal en we mogen dan ook geloven en vertrouwen dat ook onze overledenen geschreven staan in de palm van Gods hand.
 De cantorij verleent haar medewerking o.l.v. Riet de Vlieger. Onze organist is Sybren Brons en pianist Aart van der Kuijl. Er is deze zondag ook kindernevendienst. Ik verheug mij er op u te mogen ontmoeten. Voorganger Annie Vermeij 

Kerkdienst 24 november 10.00 uur GHK

Het is de laatste zondag van dit kerkelijk jaar. Dit is een speciale dienst waarin de namen worden genoemd van de gemeenteleden die ons dit jaar zijn ontvallen. We noemen hun namen en steken een kaars voor hen aan. Voorganger ds. Paul van Dijk