Braderie: informatie en gewijzigd telefoonnummer

U kunt in Drieluik (nr 1 2019) lezen dat het Braderie team bezig is met de voorbereidingen van de Braderie & Rommelmarkt op 6 april 2019. We hebben in Drieluik 2 formulieren opgenomen met daarin de oproep om spullen in te leveren en om vrijwilligers te werven. We hopen dat u zich weer betrokken voelt en fijn wilt meedraaien in het slagen van de Braderie.
Er is een belangrijke wijziging en dat gaat over de bereikbaarheid van ons team. Het telefoon nummer van de Braderie telefoon is gewijzigd: We zijn bereikbaar op 06-3956 4622. Dus, mocht u een medewerker iets willen vragen, gebruik dan dit nummer. 
Met een vriendelijke groet namens het team, Jacquelien Christiaanse

Kerkdienst de Bron 17 februari 9.30 uur

Deze zondag 17 februari gaat ds. Piet Wilschut bij ons voor. Hij vervangt Kees van Stralen. 
De lezingen zijn zeer spannend, vind ik. De eerste lezing is een fragment uit het boek Ester. In dit boekje gaat het over Israël, genocide, macht en machtsmisbruik, de vraag waar God is, ruimte voor het wonder van het onmogelijke, enz.. Als sterk contrast met ons fragment uit Ester 7 lezen we in Lucas 6: heb uw vijanden lief. Dat lijkt haaks te staan op de eerste lezing. Maar kunnen we er wel wat mee? Staat Ester niet veel dichter bij ons dan dit woord van de Heer? Want wat houdt dat in: je vijand liefhebben? Je kunt toch niet alles over je kant laten gaan. Er moet toch iets als bescherming tegen pure slechtheid, kwaadaardigheid van mensen ook zijn. Kortom: veel stof tot bezinning. Een gezegende dienst: ds. Piet Wilschut.

Kerkdienst GHK 17 februari 10.00 uur

In de twee lezingen van deze zondag gaat het over de ‘omgekeerde wereld’. We lezen Ester 7:1-8:2. In dit gedeelte van het verhaal draaien de rollen om. Haman (de trotse en hooghartige) man aan het hof van de koning zal worden gestraft en juist Mordechai zal worden verhoogd, terwijl Haman bij de koning had gepleit voor zijn (die van Mordechai) dood. Moeilijker is die omkering te verstaan in Lucas 6:17-26. Het zijn de zaligsprekingen van Jezus die we ook in Matteüs terugvinden. Zo’n zaligspreking is een constatering van nu, verbonden met een uitspraak over het koninkrijk van God dat ligt in de toekomst. Het is apocalyptische taal: eerst door de pijn van nu, met het zich en de belofte op Gods nieuwe wereld. Voorganger ds. Paul van Dijk 

Kerkdienst Driehoorne 17 februari 19.00 uur

Vandaag is er om 19.00 uur een viering in Driehoorne. Voorganger ds. Paul van Dijk 

Huiskamergesprekken voorjaar 2019

Alle gemeenteleden zijn in januari per brief uitgenodigd voor de huiskamergesprekken over het thema: We geloven dat leven met God zo waardevol is dat we het willen doorgeven aan anderen. 
De gesprekken gaan van start op maandag 18 februari. Op dit moment wordt op grond van uw voorkeuren een definitieve indeling gemaakt. Een aantal huiskamers raken te vol, daar moet in geschoven worden. Als uw 1e voorkeur niet mogelijk is krijgt u daarover bericht. Zonder bericht kunt u uitgaan van de datum (avond/middag) die u als 1e voorkeur hebt aangegeven. Meer info bij Wim Debets email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Rondom het levenseinde: de Bron18 februari

Het levenseinde is met het leven gegeven. Het leek het platform van de bloeiers een goed plan om daar eens wat gerichter met elkaar naar te kijken. Er is op dit terrein van alles gaande en meningen schieten als pijlen langs elkaar heen. Maar waar sta je zelf in dit geheel? We hebben in beginsel twee avonden gepland om daar eens verder over na te denken. De tweede avond (18 februari in de Bron, aanvang 20.00 uur) is wat meer praktisch gericht. Dan is het woord aan Carien Ferguson en Meindert Burema. Carien belicht dan een aantal zaken uit haar praktijk als uitvaartverzorger en Meindert een aantal thema`s uit de pastorale praktijk. 

Workshops in de Bron 17 februari

De werkgroep Jeugd is er vooral voor de jeugd, maar wil ook graag generaties verbinden met elkaar. Het is leuk en belangrijk om van elkaar te leren en elkaar beter te leren kennen. Daarom geeft een aantal gemeenteleden workshops. Zij gaan vertellen en laten zien wat hun werk, passie of hobby is. Komt u/ jij ook?
Voor wie? Iedereen tussen de 4 en 100+