Inzameling voedselbank 20 sept 2020

De Voedselbank is weer begonnen met de reguliere uitgifte van de voedselpakketten vanaf de Briljantstraat 1. Op zondag 20 september vindt weer de inzameling plaats in beide kerken voor de voedselbank.
Alle houdbare levensmiddelen, verzorgingsproducten, was- en schoonmaakmiddelen zijn welkom.
Doneert u liever geld, dan kunt u dit afgeven aan degenen die de producten inzamelen. Zij zullen zorgen dat uw financiële donatie ook bij de voedselbank terecht komt.
Overmaken kan ook op bankrekeningnummer: NL79RABO0106584464 t.n.v. Stichting Voedselbank Alphen aan den Rijn en Omstreken.

Kerkdienst de Bron 20 sept 9.30 uur

Voorganger ds. Meindert Burema
Een bijzondere zondag. We laten ons bepalen door de Vredesweek van dit jaar. Vanwege het coronavirus kan er dit jaar geen oecumenische viering worden gehouden. Het thema van de Vredesweek is prikkelend `Vrede verbindt verschil`. We slaan de Schriften open bij het eerste hoofdstuk van het boek Daniel en daarvan lezen we de verzen 1 – 21. Het gaat over Daniel en zijn vrienden. In hun namen dragen ze alle vier hun geloof met zich mee.
Moedgevend ook dat we weer de Maaltijd van de Heer mogen vieren. Praktisch gezien wel in aangepaste vorm.

Kerkdienst GHK 20 sept 10.00 uur

Deze zondag horen we over Gods onnavolgbare goedheid. Jona en Matteüs laten ons dat zien. De zondagen die nu volgen, worden gekleurd door de herfst. Daarmee dringt de thematiek van de ballingschap zich aan ons op. Het uiteindelijk om bevrijding. In het Jodendom richt men zich op Jeruzalem. Christenen zien uit naar de komst Jezus. Wij lezen Jona 3:10-4:11 en Matteüs 20:1-16. En wat betekent het als het gedeelte uit Matteüs wordt besloten met de woorden: De laatsten zullen de eersten zijn en de eersten de laatsten. Voorganger ds. Paul van Dijk

Kerkdienst Driehoorne zondag 20 sept 19.00 uur

Voorganger ds Meindert Burema. 
Aanmelding: Voor deze avonddienst is aanmelding noodzakelijk!
Bewoners van Driehoorne kunnen dit doen door vóór zaterdag 12.00 uur een briefje met naam, huisnummer en telefoonnummer in de brievenbus van mevrouw van Luinen te doen, Uranusstraat 124. Deze keer dus graag uiterlijk zaterdag 19 sept. 12.00 uur.
Mocht het aantal aanmeldingen groter zijn dan het maximale aantal (18) dan wordt u gebeld met het verzoek om een volgende keer te komen.

Aanmeldsysteem kerkdiensten vanaf juli 2020

Vanaf 5 juli worden er weer kerkdiensten gehouden in de Bron (aanvang 9.15 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10. 30 uur). Voor elke dienst, die u wilt bijwonen moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen.
Aanmelden kan door een email te sturen of telefonisch:
Voor gebouw de Bron:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 0172-755350: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Voor gebouw de Goede Herderkerk:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 06-83590330: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Zonder tegenbericht is de reservering akkoord en bent u zondag welkom.

Expositie 'In vuur en vlam' Bodegraven

Van 6 september t/m 25 oktober 2020 bent u van harte welkom bij een bijzondere expositie: ‘In vuur en Vlam’.  
De 16 kunstenaars die in 2021 meedoen aan Feest van de Geest in het Groene Hart zullen enkele van hun werken exposeren in het Evertshuis. Deze kunstenaars zouden een speciaal werk maken om in één van de deelnemende kerken te exposeren van Hemelvaart tot Pinksteren 2020.
Door het coronavirus kon dit helaas niet doorgaan en is er besloten het evenement te verplaatsen naar Pinksteren 2021. Dan zullen zij hun unieke kunstwerk alsnog exposeren.
De werken die zij nu in het Evertshuis exposeren hebben een relatie met Feest van de Geest.
Bent u nieuwsgierig naar de stijl van de kunstenaars? Bezoek dan de expositie in het Evertshuis, Julianastraat 4 2411 CV te Bodegraven. Het Evertshuis is op werkdagen geopend van 9.00 tot 17.00 uur en tijdens theatervoorstellingen. Kijk ook op https://www.feestvandegeest-groenehart.nl