Diaconie: collecte voor de Hospicegroep Alphen Nieuwkoop

De Hospicegroep Alphen a/d Rijn Nieuwkoop biedt vrijwillige, aanvullende zorg in de laatste levensfase. Waar mogelijk thuis, maar indien gewenst ook in één van beide hospice woningen (Alphen a/d Rijn en Nieuwkoop). Met persoonlijke aandacht en liefdevolle zorg geven zij mensen letterlijk en figuurlijk de ruimte om afscheid te nemen, in een vertrouwde omgevingen op hun eigen manier. Hartelijk dank voor uw bijdrage.

Kerkdiensten via you-tube

Vanaf zondag 15 maart zijn de kerkdiensten in de gebouwen ivm de coronamaatregelen in elk geval tot en met 31 mei geannuleerd. In deze periode wordt er elke zondag om 10.00 uur een in de studio opgenomen kerkdienst uitgezonden via: you-tube.com zoekveld kerkradio de bron. De vieringen zijn daar ook op een later tijdstip te bekijken en kunnen ook worden beluisterd via de reguliere kerkradiokanalen van de Bron en de Goede Herderkerk, 
In de Stille Week worden de volgende vieringen uitgezonden: 
Witte Donderdag 9 april 19.30 uur 
Goede Vrijdag 10 april 19.30 uur
Paaszaterdag 11 april 19.30 uur

De Bron en GHK op zondag open van 10.30 - 12.00 uur

Zowel de Goede Herderkerk als De Bron zijn zondag van 10:30 uur – 12:00 uur open. U kunt daar terecht om een kaarsje te branden, voor een gesprek met één van de predikanten of aanwezige ambtsdrager, om te bidden of om er gewoon even te zijn.

Goede Bron: Viering 5 april 10.00 uur

Online viering via you-tube kerkradio de bron 
Zondag vieren we Palmzondag en daarmee markeren we het begin van de Stille Week. Ook die zal dit jaar op een geheel andere manier beleefd gaan worden. Er staan voor zondag twee gedeelten uit het evangelie van Mattheus op het rooster: het verhaal over de intocht van Jezus in Jeruzalem en de zalving van Jezus door een vrouw. Deze combinatie gaf in eerste instantie enige verbazing, maar gaandeweg de dagen openden zich vergezichten en ontdekten we linken naar de tijd waarin we op het moment (wereldwijd) leven. Er maar eens mee aan de slag dus.

Herderlijk schrijven... 2020-1

Waarde gemeenteleden,

Van vele kanten wordt ons verteld dat het nu ‘rare tijden’ zijn waarin wij wereldwijd leven. Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen en er zal op korte termijn nog geen vaccin beschikbaar zijn. Het houdt in dat wij allen, voor zolang het duurt, onszelf allerlei beperkingen moeten opleggen. Dat maakt het (samen)leven er niet gemakkelijker op. Veel groepen in onze samenleving slijten hun dagen zonder of met slechts weinig familieleden of vrienden over de vloer. Onze kerkgebouwen zijn gesloten tot en met 31 mei. Mensen worden opgeroepen om, zo mogelijk, hun dagelijks werk vanuit huis te doen. Het culturele leven staat op 0 en dit zou nog maar het begin zijn van een lange opsomming.
Deze ontwikkeling bepaalt ook voor ons voor een belangrijk deel de manier waarop wij als voorgangers ons werk in deze barre tijden mogen doen.

Ervaringen delen in Kleurrijk

We kunnen elkaar niet in de dienst ontmoeten, de kringen en andere activiteiten zijn stilgevallen. De jongeren onder ons weten elkaar nog te bereiken met digitale middelen. Maar dat is niet voor iedereen weggelegd. In deze onzekere tijd kunnen en willen we elkaar toch vasthouden en blijven inspireren. We zijn immers een kerkgemeenschap, waarin we open staan voor elkaar en elkaar willen helpen. In het komend nummer van Kleurrijk (mei) willen we daarom uw en onze ervaringen delen:
Wat geeft u houvast in deze tijd?
Wilt u in Kleurrijk met de gemeente delen wat u aan goede dingen opviel? Wat u hoop heeft gegeven de afgelopen weken? Waardoor u gesterkt bent om door te gaan? Hoe u contacten heeft onderhouden?
Wij plaatsen een impressie in de volgende uitgave van Kleurrijk, zodat ook gemeenteleden die niet digitaal bereikbaar zijn, óók geïnspireerd mogen worden.

Wijkdiaconie Goede Bron doet mee met hulpwebsite

Naar aanleiding van een oproep van Kerk in Actie, wil Wijkdiaconie Goede Bron een bijdrage leveren. Wij leven mee met alle mensen die getroffen worden door het coronavirus en hulp nodig hebben.
De diaconie heeft zich daarom aangemeld voor de website www.nietalleen.nl , een initiatief van PKN-Kerk in Actie om contacten te leggen tussen hulpvraag en -aanbod. 

Kerkelijk bureau gesloten tot en met 13 april

In verband met een langere herstelperiode van de medewerkster én de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het Corona-virus is het kerkelijk bureau tot en met 13 april gesloten.
Er geldt in deze periode een beperkte bezetting maar u kunt het kerkelijk bureau niet bezoeken.
Contact is mogelijk via het bekende emailadres; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.