Collecte Werelddiaconaat zondag 23 juni

Steun vluchtelingen in Nigeria
Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag.
In ons eigen land hebben we soms moeite om vluchtelingen welkom te heten. De meeste vluchtelingen worden echter niet in Europa, maar in hun eigen land of regio opgevangen. In Noordoost-Nigeria zijn 1,8 miljoen mensen op de vlucht voor het geweld van Boko Haram. De vluchtelingen strijken neer in dorpen van mensen, die zelf ook moeite hebben om rond te komen. Door armoede, geweld, vernielingen en slechte weersomstandigheden is er een enorm tekort aan voedsel. Met de opbrengst van de collecte ondersteunt Kerk in Actie wereldwijd diaconale partners, zoals in Nigeria waar kerken en hun hulporganisaties voedselhulp bieden en hongersnood voorkomen. Alvast hartelijk dank!
Werkgroep ZWO

Kerkdienst de Bron 16 juni 9.30 uur

Met Pinksteren nog in de rug, worden we op de eerste zondag van de zomer er bij bepaald dat we leven in bezet gebied (Lukas 8, 26-39). Boze geesten hebben het voorzien op het Koninkrijk Gods. We weten er alles van: krachten en machten die je terroriseren, het stuur overnemen, je uitkleden, je gek maken en verscheuren. Met de uitvoerige beschrijving van de uitwerping van het legioen demonen wordt ons vandaag een typisch bevrijdingsverhaal vertelt. Het is de messiaanse weg, die een spoor trekt dwars door bezet gebied heen. Door welke geest laten wij ons leiden (Galaten 5, 13-24) ? Voorganger ds Piet Baane

Kerkdienst GHK 23 juni 10.00 uur

Een op het eerste gezicht vreemd verhaal over iemand die zich Legio noemt en vele geesten in zich heeft. Wat een verhaal…en wat kan het ons zeggen? De vele geesten in Legio staan tegenover de ene geest van Jezus. Waar gaat het over? Uitdrijven van geesten? Een geest tegenover zo vele andere geesten. Een spannende tekst voor deze ochtend: Lucas 8:26-39. Ook lezen we Jesaja 65:1-9. Voorganger ds. Paul van Dijk

Fototentoonstelling Passie in de Bron vanaf 22 juni

De Alphense fotograaf Henk Veldhuizen presenteert nieuw werk onder de naam Passie: het verhaal in 14 beelden. In een foto-reeks met jonge moderne mensen zet hij de kruisweg neer in een eigentijds, maar zeer herkenbaar beeld. Want wie herkent niet het gevoel van opoffering, vernedering, pijn of verdriet? 
De tentoonstelling van Passie: het verhaal in 14 beelden is te zien van 23 juni t/m 21 juli 2019 in het zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2, 2402 EP Alphen aan den Rijn.
De feestelijke opening is op zaterdag 22 juni 2019 om 15.30u.  Daarna is de expositie te bezoeken t/m 21 juli 2019. Openingstijden van de expositie in de Bron: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Verder ook op zondag 23 juni, 7 juli en 21 juli van 10.30 tot 13.00 uur.

Save the date: golfsurfen!

Durf jij de woeste golven van de Noordzee te trotseren? Ben je ouder dan 8 jaar en heb je zwemdiploma A? En ga jij de uitdaging aan om in één middag te leren golfsurfen? Op zondag 23 juni 2019 gaan we met de jeugd van Goede Bron met elkaar een middag golfsurfen. We vertrekken om 12.00 uur bij de Bron en zijn rond 17.00 uur terug. Dit mag je niet missen! Meld je voor 15 juni 2019 aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en neem je zwemkleding mee. Op het strand krijg je een wetsuit, waardoor je het niet koud krijgt. We vragen een eigen bijdrage van € 12,50.