Lezersonderzoek Drieluik

De wijkgemeenten Bronwijk en Goede Herderkerk geven al heel wat jaren het blad Drieluik uit. Het verschijnt zes keer per jaar. Voor het maken en verspreiden van dit blad zijn heel veel mensen nodig en die zijn steeds moeilijker te vinden. Zoals u wellicht ook weet, gaan beide wijken in september samen en komt er één nieuwe wijkgemeente: Goede Bron. In dit kader kijken wij naar onze communicatiemiddelen (Drieluik, zondagsbrief, website) en bezien we of onze communicatie efficiënter kan worden georganiseerd en actueel kan blijven of zelfs actueler. Daarom vindt u hieronder een link naar een lezersonderzoek van Drieluik.

Doe dag in de Bron: zaterdag 26 mei

Zaterdag 26 mei houden we weer onze jaarlijkse klusdag met vrijwilligers. Om negen uur verzamelen we in De Bron, om daarna samen allerlei onderhoudswerkjes aan te pakken. Deze bestaan o.a. uit: Schilderklusjes, achterstallig schoonmaakwerk binnen in De Bron, onderhoud voorplein, enz. De lunch wordt verzorgd en we sluiten de dag rond 16:00 uur af met een drankje. Het belooft weer een gezellige en nuttige dag te worden. Doe mee! Aanmelden kan bij Hans Noomen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wie heeft bed voor een pelgrim?

Van donderdag 31 mei op vrijdag 1 juni is een groep pelgrims (ongeveer 10 personen) gast van de parochie en de protestantse gemeente van de Bron. Deze oecumenische groep pelgrims is lopend en een enkele fietsend onderweg van Zoetermeer naar het protestantse retraitecentrum De Spil in Maarssen. Het gaat om een pelgrimstocht van vier dagen, voor zinzoekers en mensen die even ‘stil’ willen worden, waarbij ze als echte pelgrims afhankelijk zijn van de mogelijkheden die hun onderweg worden geboden.
Aan u de vraag of u een of meer pelgrims op donderdagavond 31 mei thuis een maaltijd en een bed wilt aanbieden. De pelgrims komen rond 17.00 uur aan in de Bron voor een liturgische etappe-afsluiting en zullen op vrijdagmorgen rond half negen na weer een liturgische moment vertrekken richting Woerden. 

Vijf jaar liedboek en verder: 26 mei Bergkerk Amersfoort

Voor uitwisseling van ontwikkelingen, ervaringen en suggesties rond het ‘Liedboek, zingen en bidden in huis en kerk’ organiseert de Interkerkelijke Stichting voor het Kerklied (ISK) een netwerkdag voor predikanten, cantores, organisten, componisten, dichters, liturgen zangers en voor iedereen die het Liedboek en zingend geloven een warm hart toedraagt.
Een interactief programma met aandacht voor:
•psalmen in soorten en maten
•het gebruik van het Liedboek in het leven van alledag
•het begeleiden van liederen
•de ontwikkeling van nieuwe liederen
Meer informatie in deze flyer

Taizéreis jongeren Alphen aan den Rijn uitgesteld

Ondanks het enthousiasme dat er is om met een groep jongeren naar Taizé te gaan, zal dit op een ander moment plaatsvinden. De komende meivakantie bleek bij degenen die geïnteresseerd waren geen geschikte week te zijn. Er zijn in de tussentijd wel goede contacten gelegd, zoals met andere kerken (o.a. een actieve pastor van de Rooms Katholieke kerk) en jongeren zijn over de mogelijkheid gaan nadenken. Daarom hebben we met de Taizé werkgroep besloten om na de zomer vervolg te geven aan de eerste plannen. De jongerenontmoeting van Taizé die eind dit jaar van 28 december t/m 1 januari in Madrid wordt gehouden, lijkt een goede mogelijkheid!

Gesprekskring Valeriusplein

1x per maand is er een gesprekskring aan het Valeriusplein 56, bij Ria Geuze thuis. Deze kring bestaat al een lange tijd en kent een wisselende samenstelling. Op dit moment is er ruimte voor nieuwe mensen. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan bent u van harte welkom op woensdagmiddag 28 februari om 14.30 uur. De middagen duren tot 16.30 uur. De deelnemers bepalen meestal zelf de onderwerpen waarover gesproken wordt. Voor inlichtingen kunt u bellen met ds Herma Kamphuis (852737)

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!
De eerstvolgende middag is vrijdag 8 juni.

Nieuwe naam gezamenlijke wijkgemeente

Per september 2018 gaan de Bronwijk en de Goede Herderkerkwijk verder als één wijkgemeente onder een nieuwe naam. We hebben u de afgelopen weken alvast na laten denken hoe deze gemeente gaat heten. U hebt daar massaal op gereageerd. In totaal zijn 448 formulieren ingeleverd. Uit de voorgestelde namen heeft (de) Goede Bron de meeste stemmen gekregen en dat wordt dus de nieuwe naam van onze gemeente. Een punt van overweging is nog het woordje ‘de,’ vandaar dat dit tussen haakjes staat. Op een volgend gemeenteberaad (21 november in de Bron en 23 november in de GHK) zullen we verder ingaan op de vraag hoe we deze naam gaan invoeren en gaan gebruiken. Evert den Hertog en Dirk Tack (voorzitters wijkkerkenraden van respectievelijk de Goede Herderkerk en de Bron).