Kerstpakkettenactie 2018

Excursie Boeddha-tentoonstelling Amsterdam

Op dit moment is er in de Nieuwe Kerk aan de Dam in Amsterdam een expositie over het leven van Boeddha:Ruim zestig kunstwerken, eeuwenoud en modern, komen spectaculair bijeen in de wintertentoonstelling. Uit verhalen van bezoekers vernemen we dat het zeer de moeite waard is. De excursie wordt georganiseerd door het platform van `de Bloeiers` en vindt plaats op zaterdag 15 december (gewijzigde datum).   

Schoolspullen voor kinderen met een beperking

De drie scholen voor kinderen met een beperking – twee in Hunedoara en één in Lupeni – zijn door de Roemeense overheid met maar liefst 40% gekort in het budget voor hobby- en leermiddelen. Daarom deze oproep voor kleurpotloden, pennen, potloden, schriften, teken- en printpapier, schrijfblokken, krijtjes, wasco, schoolverf en kwasten, vouwblaadjes, wol, lijm, kortom: allerlei hobbymaterialen en/of schoolmiddelen voor de leerlingen. Ook kleine muziekinstrumenten zijn welkom, zoals trommeltjes, rinkelbelletjes, fluiten, mondorgels, sambaballen en ‘schudeitjes’. De ingezamelde schoolspullen worden begin december met een klein transport naar Roemenië vervoerd. Tot uiterlijk woensdag 28 november a.s. kunt u hiervoor contact opnemen met:

Tanzania project: kookboek actie

Habari!
Kent u ons nog? Wij zijn een groep van 20 gezellige jongeren uit 3 Alphense kerken die in de zomer van 2019 twee weken de handen uit de mouwen gaan steken in Tanzania. In de afgelopen twee maanden hebben we heerlijke taartpunten verkocht, waar we een zeer mooi bedrag mee hebben opgehaald.
Uiteraard zijn wij nog niet klaar met het inzamelen van geld en hebben we een overvloed aan mooie acties op de agenda staan. Zo gaan wij een echt kookboek uitgeven dat helemaal is samengesteld vóór en dóór kerkleden. Hier hebben wij natuurlijk wel uw hulp nodig!

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!