RECONNECT: 25 november 2018

Op zondagavond 25 november 2018 is er weer RECONNECT: het initiatief dat vorig jaar net voor de zomer gestart is voor alle tieners in de leeftijd van 14-18 jaar. Om 18.00 uur beginnen we met de maaltijd en kennismaking. Daarna volgt een inhoudelijk programma rondom een relevant thema en vanaf 20.30 uur is er ruimte voor ‘ontspanning’: dat kan trouwens van alles zijn! Benieuwd? Kom maar langs. Stuur mij even een berichtje, dan voeg ik je toe in de app van RECONNECT.
Martijn de Jong

Schoolspullen voor kinderen met een beperking

De drie scholen voor kinderen met een beperking – twee in Hunedoara en één in Lupeni – zijn door de Roemeense overheid met maar liefst 40% gekort in het budget voor hobby- en leermiddelen. Daarom deze oproep voor kleurpotloden, pennen, potloden, schriften, teken- en printpapier, schrijfblokken, krijtjes, wasco, schoolverf en kwasten, vouwblaadjes, wol, lijm, kortom: allerlei hobbymaterialen en/of schoolmiddelen voor de leerlingen. Ook kleine muziekinstrumenten zijn welkom, zoals trommeltjes, rinkelbelletjes, fluiten, mondorgels, sambaballen en ‘schudeitjes’. De ingezamelde schoolspullen worden begin december met een klein transport naar Roemenië vervoerd. Tot uiterlijk woensdag 28 november a.s. kunt u hiervoor contact opnemen met:

Kerstkaarten Hunedoara inleveren de Bron en Goede Herderkerk

Elk jaar krijgen alle gemeenteleden van de Reformatuskerk in Hunedoara met Kerst een zakje sinaasappels. Graag willen wij daar weer kerstkaarten bij doen van gemeenteleden uit Alphen a/d Rijn. U kunt uw kerstkaart(en) in de kerken afgeven op de zondagen 18 november en 2 december. Wij zorgen ervoor dat ze tijdig in Hunedoara aankomen.

Kerstbrodenverkoop voor Hunedoara

Kerstbrodenactie Hunedoara
De zondagen 18 november en 2 december kunnen ’s morgens in de Bron, Goede Herderkerk, de Lichtkring en Maranathakerk kerstbroden worden besteld. Met de opbrengst wordt een gedeelte van de energierekening betaald van de armste gemeenteleden van de Reformatuskerk in Hunedoara. Geen bestellingen kunnen worden gedaan op 25 november, de laatste zondag van het kerkelijk jaar (gedachteniszondag).

Tanzania project: kookboek actie

Habari!
Kent u ons nog? Wij zijn een groep van 20 gezellige jongeren uit 3 Alphense kerken die in de zomer van 2019 twee weken de handen uit de mouwen gaan steken in Tanzania. In de afgelopen twee maanden hebben we heerlijke taartpunten verkocht, waar we een zeer mooi bedrag mee hebben opgehaald.
Uiteraard zijn wij nog niet klaar met het inzamelen van geld en hebben we een overvloed aan mooie acties op de agenda staan. Zo gaan wij een echt kookboek uitgeven dat helemaal is samengesteld vóór en dóór kerkleden. Hier hebben wij natuurlijk wel uw hulp nodig!

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!