Hunedoara: kraam op jaarmarkt 19 september

Woensdag 19 september a.s. is het weer Jaarmarkt en kunt u ons vinden in de kraam die als vanouds voor de Maranathakerk aan de Raadhuisstraat staat. Daar verkopen wij jam en zuivere honing uit Hunedoara. Ook hebben wij voor u, uw vrienden en uw kennissen weer de originele marketentsters. En bovendien hebben wij dit keer twee bijzondere bakkers die de lekkerste oliebollen voor u gaan bakken.
De opbrengst komt geheel ten goede aan diaconale hulp voor de Reformatuskerk in Hunedoara en voor de scholen voor kinderen met een beperking in Hunedoara en Lupeni.
Wij zien u graag bij onze kraam, tot ziens!

[Jeugd] Activiteiten najaar 2018

Na de startzaterdag op 22 september gaan de activiteiten weer van start. Dat betekent dat Deel een goed verhaal (4-12 jaar), Chat ’n Chill (eerste en tweede klas van de middelbare school), Re-Connect (14-18 jaar) en Knights Around (voor 18 jaar en ouder) en andere activiteiten weer gaan beginnen. Binnenkort komt er een overzicht met alle activiteiten voor het hele jaar jouw kant op! Dus houd de digitale brievenbus in de gaten.
Martijn de Jong 

Startfestival Jeugd: 22 september

Er staat een nieuw seizoen voor de deur en dat betekent dat er weer van alles van start gaat. Op zaterdag 22 september is bij de Sionskerk het Startfestival voor iedereen van 4-12 jaar. Er zijn allerlei leuke activiteiten en workshops: zo komt er een stormbaan, kun je een graffiti-workshop doen of je eigen stroopwafel bakken.

Startzaterdag: 22 september Tea for three

Tea for three! Een verrassend theeconcert.
Als onderdeel van de seizoenstart met de PKN kerken van Alphen-Noord speelt trio Enchan een gevarieerd programma, met achter de piano Ineke Opstal, fluit Mieke Keizer en zang Hannie Slingerland. Tijdens het concert kunnen de luisteraars genieten van onder andere Italiaanse liederen, Russische romances en Amerikaanse songs met een Nederlandse tintje, maar ook van een kop geurige thee en heerlijke baksels. Het concert begint om 14.30u, wordt onderbroken door een ruime theepauze en eindigt om 16.30u.
Iedereen is welkom in de Goede Herderkerk  (Ten Harmsenstraat 16) en de toegang is gratis. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om de onkosten te dekken.

Stichting GeldZorg Alphen zoekt maatjes

Kan ik deze maand nog rondkomen? Ik krijg meer rekeningen dan ik kan betalen. Hoe moet het nu verder? Ik heb een betalingsachterstand bij het betalen van mijn huur en/of andere rekeningen. Hoe krijg ik mijn financiële administratie (weer) op orde?
Sinds augustus 2011 bestaat in Alphen aan den Rijn de Stichting Geldzorg, een initiatief van het Diaconaal Platform Alphen. De Stichting Geldzorg koppelt maatjes aan mensen die hulp nodig hebben bij bovengenoemde problemen. Het maatje begeleidt en ondersteunt deze mensen en verricht ook aanvullend werk op dat van professionele schuldhulpverlening. Het maatje heeft goede contacten met de gemeente Alphen aan den Rijn.
Zou u mensen kunnen en willen helpen om hun financiën weer op orde te krijgen? Dan is maatje worden wellicht iets voor u. Nieuwe maatjes krijgen voordat ze aan het werk gaan een door de Stichting georganiseerde cursus, zodat ze goed beslagen ten ijs komen. De Stichting Geldzorg wil in het najaar 2018 weer een cursus voor nieuwe maatjes organiseren. Kijk voor informatie op www.geldzorgalphen.nl

Cursus: Theologie voor geïnteresseerden (TVG)

Een ontdekkingsreis door de wereld van geloof en bijbel.
Zou je wel eens iets meer willen weten over de bijbel. Hoe zit die bijbel nou eigenlijk in elkaar en hoe zit het met het oude en nieuwe testament? Wat is de geschiedenis van de kerk en waarom zijn er in de loop van de tijd allerlei dogma’s ontstaan? Wat betekent dat eigenlijk? Welke vragen kom je tegen bij ethiek en filosofie? En hoe zit het met al die variaties in de liturgie in de verschillende kerken? Deze en nog veel meer vragen komen aan de orde in de cursus Theologische vorming voor geïnteresseerden (TVG).

Gesprekskring Valeriusplein

1x per maand is er een gesprekskring aan het Valeriusplein 56, bij Ria Geuze thuis. Deze kring bestaat al een lange tijd en kent een wisselende samenstelling. Op dit moment is er ruimte voor nieuwe mensen. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan bent u van harte welkom op woensdagmiddag 28 februari om 14.30 uur. De middagen duren tot 16.30 uur. De deelnemers bepalen meestal zelf de onderwerpen waarover gesproken wordt. Voor inlichtingen kunt u bellen met ds Herma Kamphuis (852737)

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!