Uitnodiging 4e Oosterhuis zangmiddag: 10 februari

Voor de vierde keer komt er een Oosterhuis-zangmiddag. Want zijn liederen blijven boeien. Aansprekende beeldtaal. Met ruimte voor geloof en aarzeling. Maar vooral ook met het verlangen naar ‘deze wereld omgekeerd’. Naar die toekomst waarin God en mens samenleven. Daarom gaven wij deze vierde editie ook de naam: “Op hoop van toekomst”.
Zaterdagmiddag 10 februari zijn we van 14.00-17.00 uur weer in de Oudshoornsekerk te gast. Onder de bezielende leiding van dirigent Saskia ten Have en ondersteund door pianist Ad Hesseling. Samen stuwen zij ons zingen naar een mooi muzikaal niveau. Elk lied krijgt een korte introductie om de bedoeling dichterbij te halen.

Koken voor elkaar - eten met elkaar

Na het succes van de afgelopen drie jaar organiseert het platform “De Bloeiers” voor de 4e keer een Running Dinner, en wel op zaterdag 17 februari a.s. Gemeenteleden van De Bron gaan weer voor elkaar koken en bij elkaar eten. Het is een heel gezellige activiteit. Iedereen mag deelnemen.
Bij het wisseldiner krijgen de deelnemers een voor-, hoofd- of nagerecht te bereiden. Dit gerecht wordt samen met 4-5 disgenoten bij u thuis gegeten. Daarnaast gaat u zelf ook 2 gerechten bij mede-Bronners eten. De disgenoten wisselen bij ieder gerecht.

Stichting GeldZorg zoekt maatjes

Kan ik deze maand nog rondkomen? Ik krijg meer rekeningen dan ik kan betalen. Hoe moet het nu verder? Hoe krijg ik mijn financiële administratie weer op orde?
Sinds augustus 2011 bestaat in Alphen aan den Rijn de stichting GeldZorg. Deze stichting koppelt maatjes aan mensen die hulp nodig hebben bij bovengenoemde problemen. Het maatje begeleidt en ondersteunt deze mensen en heeft goede contacten met gemeentelijke instanties. Zou u mensen kunnen en willen helpen, dan is geldzorgmaatje worden wellicht iets voor u. De stichting hoopt in het voorjaar weer een cursus te starten.

Kliederkerk GHK 28 januari 12.00 - 14.30 uur

Op zondag 28 januari is het weer zover: Kliederkerk! Geniet van deze ontmoeting voor het hele gezin. Van harte welkom in de Goede Herderkerk: vanaf 12.00 uur staan koffie, thee en fris klaar. Hierna begint de Kliederkerk. We gaan met elkaar aan de slag met het verhaal van David en Goliat. Misschien ken je het wel; het is een bekend verhaal. Maar wat betekent het eigenlijk? En wat kunnen we er eigenlijk mee? Dat gaan we met elkaar ontdekken.

Nieuwe cantor gezocht voor Goede Herderkerk

Wegens aanstaand vertrek van de cantor van de Goede Herderkerk, is de cantorij per 1 augustus 2018 op zoek naar een nieuwe cantor.

In de bijlage treft u de vacature beschrijving aan. klik hier om de bijlage te openen.

[ZWO] Bestellen Zendingserfgoedkalender 2018

Het thema van de afbeeldingen is dit jaar kerken en iconen in Nederland uit de oriëntaals-orthodoxe traditie.
U kunt de kalender bekijken en bestellen op 19 en 26 november in de Bron en Goede Herderkerk.
De prijs van de kalender € 9,00.
Werkgroep ZWO

Nieuwe naam gezamenlijke wijkgemeente

Per september 2018 gaan de Bronwijk en de Goede Herderkerkwijk verder als één wijkgemeente onder een nieuwe naam. We hebben u de afgelopen weken alvast na laten denken hoe deze gemeente gaat heten. U hebt daar massaal op gereageerd. In totaal zijn 448 formulieren ingeleverd. Uit de voorgestelde namen heeft (de) Goede Bron de meeste stemmen gekregen en dat wordt dus de nieuwe naam van onze gemeente. Een punt van overweging is nog het woordje ‘de,’ vandaar dat dit tussen haakjes staat. Op een volgend gemeenteberaad (21 november in de Bron en 23 november in de GHK) zullen we verder ingaan op de vraag hoe we deze naam gaan invoeren en gaan gebruiken. Evert den Hertog en Dirk Tack (voorzitters wijkkerkenraden van respectievelijk de Goede Herderkerk en de Bron).  

Talentenjacht, deel je passie

Al wat jaren organiseert de werkgroep Jeugd activiteiten voor de jeugd. Dit blijven wij met enthousiasme doen, maar hoe leuk is het om ook u/ jou als gemeentelid (in te zetten) hierbij te betrekken. Misschien heeft u prachtig werk, een mooie hobby, een passie waar wij als kerk te weinig van weten en wilt u/ jij dit graag delen! Dan bent u bij ons aan het goede adres....
Wij zoeken gemeenteleden, jong en oud, die workshops willen geven aan jeugd met behulp van de leden van de werkgroep Jeugd. Kunt u bijvoorbeeld heel goed bloemschikken, timmeren, schilderen, verhalen vertellen, schapen scheren, breien etc.? En wilt u dit graag overbrengen op de jeugd in onze gemeente?
Geeft u zich dan op bij Kirsten Bruijnes (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Met u/ jou zoeken we naar een geschikte datum
Zo leren we elkaar beter kennen, leggen we verbindingen en ontdekken we nieuwe passies!

Diaken DPA gevraagd

De diaconie Bron/GHK zoekt iemand die vier keer per jaar samen met andere diaconieën wil zoeken naar wat ons verbindt in de zorg om Alphenaren die ons nodig hebben. Deze diaconieën hebben zich verbonden in het Diaconaal Platform Alphen waar ontmoeting en uitwisseling van wat er speelt aan de orde is. Signalen die besproken worden in het DPA neemt de vertegenwoordiger mee terug naar de eigen diaconie om te bespreken.

Maatjes voor statushouders in Alphen gevraagd


Vluchtelingen die hier mogen blijven, heten statushouders. De Stichting Nieuwe Alphenaren koppelt vrijwilligers aan statushouders. Met een veelbelovend begin is dit gelukt voor ca. 250 nieuwkomers. Maar er is al weer een rij van 25 om aan vrijwilligers te worden gekoppeld. Hebt u twee uurtjes in de week over om een statushouder te helpen een beetje thuis te raken in de Alphense gemeenschap? Zij willen nu een begin maken.
Meer informatie? Op onze eigen website of op die van de stichting: www.nieuwealphenaren.nl
Of een mailtje naar Coen Zuidema, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Samengaan van de Bron- en de GHK-wijk

Zondag 25 september is er na de viering een brief uitgedeeld om de gemeente te informeren over de verdergaande samenwerking tussen de wijken van de Goede Herderkerk(GHK) en de Bron. 
Kern van de brief is dat we als kerkenraden een volgende stap willen nemen in de steeds verdergaande samenwerking. De kerkenraden willen een traject ingaan dat ertoe moet leiden dat we per 1 september 2018 één wijk met één kerkenraad gaan vormen met twee plaatsen van samenkomst. Dat brengt de nodige veranderingen en aanpassingen met zich mee, die in de brief worden aangekondigd. Deze brief kunt u hier downloaden

Veiligheid in de Bron: Kerkhulpverleners

Naast voorgangers en ambtsdragers zijn tijdens de zondagse vieringen ook veel vrijwilligers in de weer om alles ordelijk en soepel te laten verlopen. De belangrijkste taken zijn voor de zondagbeheerders en de kosters. Onder normale omstandigheden is dat voldoende. Als echter tijdens de viering iemand onwel wordt of er is bijv. sprake van alarm dan is extra actie nodig en komen de genoemde mensen letterlijk handen tekort! Daarom is vóór de zomervakantie een beroep op u gedaan om u op te geven als vrijwilliger om de koster in voorkomende gevallen te assisteren. Gelukkig hebben verscheidene mensen zich hiervoor aangemeld. Dank daarvoor!

Doppen sparen voor geleidehondenfonds

Een mooi initiatief en een makkelijk te sparen dingetje. Opgepakt door Carla Vlaardingenbroek en Meinderts idee om er een 'gemeenteproject' van te maken. Het lijkt mij een goed plan. Het gaat om alle plastic dopjes van melk en frisdrank, deo- en spuitbussen, zeep- en shampooflessen, slagroombussen, wasmiddelen- en doseerdoppen, deksels van chocoladepasta of pindakaas. Dus ... sparen allemaal! Makkelijk mee te nemen naar de kerk en daar deponeren naast de postzegels en kaarten op de tafel bij de ingang van de kerkzaal.
Doen! Voor meer informatie kunt u even op deze website kijken.
Eliane Vermeer