Film & high tea de Bouwers 11 november

Voor de vijfde keer organiseren de Bouwers een film + high tea in het Parkfilmhuis, Cornelis Geellaan 2 te Alphen aan den Rijn. Tot nu toe was het elke keer een groot succes. Op zondag 11 november 2018, 14.00 uur staat de film "The Railway Man" op het programma.

Kaarten à € 7,50 (excl. drankjes) zijn uitsluitend verkrijgbaar in de voorverkoop.

'Kerk op de catwalk' de Lichtkring 2 november

Vrijdag 2 november a.s. wordt de kerkzaal van ‘de Lichtkring’, Amerikalaan 91, Alphen aan den Rijn, omgebouwd tot catwalk. Twaalf gemeenteleden showen dan de kleding die dominees in de afgelopen 500 jaar hebben gedragen. 
De avond in Lichtkring begint om 20.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop van de show is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje na te praten. 

Tanzania project: kookboek actie

Habari!
Kent u ons nog? Wij zijn een groep van 20 gezellige jongeren uit 3 Alphense kerken die in de zomer van 2019 twee weken de handen uit de mouwen gaan steken in Tanzania. In de afgelopen twee maanden hebben we heerlijke taartpunten verkocht, waar we een zeer mooi bedrag mee hebben opgehaald.
Uiteraard zijn wij nog niet klaar met het inzamelen van geld en hebben we een overvloed aan mooie acties op de agenda staan. Zo gaan wij een echt kookboek uitgeven dat helemaal is samengesteld vóór en dóór kerkleden. Hier hebben wij natuurlijk wel uw hulp nodig!

Aankondiging boekenmarkt Goede Herderkerk

Het team van ‘Braderie de Bron’ organiseert op 9 en 10 november 2018 de jaarlijkse boekenmarkt in de Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16, echt een evenement om naar uit te kijken.
We willen u nu vriendelijk vragen om boeken in te leveren, we hopen dat u mooie exemplaren voor ons heeft! Op donderdag 8 november en vrijdag 9 november tussen 9.00 -15.00 uur is de kerk open en zullen onze medewerkers uw boeken graag in ontvangst nemen. We geven u dit jaar tevens een optie om boeken in te leveren op zondagochtend in de Bron en in de Goede Herderkerk, dat kan op zondag 14, 21 en 28 oktober.

[Jeugd] Activiteiten najaar 2018

Na de startzaterdag op 22 september gaan de activiteiten weer van start. Dat betekent dat Deel een goed verhaal (4-12 jaar), Chat ’n Chill (eerste en tweede klas van de middelbare school), Re-Connect (14-18 jaar) en Knights Around (voor 18 jaar en ouder) en andere activiteiten weer gaan beginnen. Binnenkort komt er een overzicht met alle activiteiten voor het hele jaar jouw kant op! Dus houd de digitale brievenbus in de gaten.
Martijn de Jong 

Goede Bron officieel van start

Na jaren van groeiende samenwerking vormen de wijkgemeenten Goede Herderkerk en de Bron per 1 september officieel één nieuwe wijkgemeente: Goede Bron. We hebben dit  gevierd op zondag 9 september in een kerkdienst in de Goede Herderkerk. Ook de akte van samengaan werd door de beide voorzitters van de kerkenraad getekend. 
Na afloop van de kerkdienst was er een feestelijk programma in de Bron (Troubadourweg 2) rond het thema 'Een goed gesprek'. 

Stichting GeldZorg Alphen zoekt maatjes

Kan ik deze maand nog rondkomen? Ik krijg meer rekeningen dan ik kan betalen. Hoe moet het nu verder? Ik heb een betalingsachterstand bij het betalen van mijn huur en/of andere rekeningen. Hoe krijg ik mijn financiële administratie (weer) op orde?
Sinds augustus 2011 bestaat in Alphen aan den Rijn de Stichting Geldzorg, een initiatief van het Diaconaal Platform Alphen. De Stichting Geldzorg koppelt maatjes aan mensen die hulp nodig hebben bij bovengenoemde problemen. Het maatje begeleidt en ondersteunt deze mensen en verricht ook aanvullend werk op dat van professionele schuldhulpverlening. Het maatje heeft goede contacten met de gemeente Alphen aan den Rijn.
Zou u mensen kunnen en willen helpen om hun financiën weer op orde te krijgen? Dan is maatje worden wellicht iets voor u. Nieuwe maatjes krijgen voordat ze aan het werk gaan een door de Stichting georganiseerde cursus, zodat ze goed beslagen ten ijs komen. De Stichting Geldzorg wil in het najaar 2018 weer een cursus voor nieuwe maatjes organiseren. Kijk voor informatie op www.geldzorgalphen.nl

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!