2017 Lutherjaar

Gemeentezondag de Bron 22 oktober

Dit jaar onzes Heren 2017 is het jaar dat we `500 jaar reformatie` gedenken. En de reformator Maarten Luther staat daarbij in het middelpunt. In dit kader hebben we de nodige activiteiten georganiseerd. Op zondag 22 oktober hopen we tijdens de gemeentezondag de balans op te maken. Wat heeft het ons gebracht? De viering `s morgens heeft als thema `Met Luther door het kerkelijk jaar`. We zingen dan enkel liederen van Luther. De cantorij is al druk aan het repeteren hiervoor. Na het koffie/thee moment laten we ons bepalen door eigentijdse stellingen in de geest van Luther. Daarna gaan we aan de dis. De leden van de gespreksgroep rondom Luther brengen dan een `Tafelrede` voor het voetlicht. Dat moet genoeg stof geven voor het nagesprek!

 

Mocht u aan de maaltijd willen deelnemen? Dan kunt u het strookje onderaan de zondagsbrief invullen en deponeren in de bus die bij de uitgang van de kerkzaal op een van de tafels staat. Of u stuurt even een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De maaltijd doen we met alles wat we met elkaar willen/kunnen delen. Dat mogen krentenbollen zijn of belegde broodjes. Of een quiche of een salade. Laat uw/jouw culinaire brein maar even werken. Maar voor de organisatie fijn om te weten op hoeveel mensen we kunnen rekenen en wat er allemaal op tafel zal staan.

Even een terugblik: In januari was er een schilderijenexpositie, er waren een tweetal boeiende verdiepingsavonden met de hoogleraren Maarten den Dulk en Heleen Zorgdrager. We konden een tweetal films bekijken die een beeld gaven van het leven van Luther. In de zomer een mooie maaltijd en ontmoeting met statushouders aan de Zegerplas. En niet te vergeten het optreden onlangs van Kees van der Zwaard `Hier, sta ik...` De excursie naar de Luthertentoonstelling in het Utrechtse Catharijneconvent staat nog uit – zondag 8 oktober! En voor verdere inspiratie zijn er de Reformatiebrokjes op de Lutherpagina op onze website.