ChurchBattle Sport 29 maart Young Alphen

Yes, het is alweer bijna zover: de jaarlijkse ChurchBattle Sport zit er weer aan te komen. Op 29 maart 2019 gaan jongeren uit verschillende kerken weer de strijd met elkaar aan om de felbegeerde Jong Alphen-wisselbeker. Dit jaar gaan we weer aan de slag met een dikke mat, maar in plaats van je erachter te verschuilen zoals vorig met het trefbaltoernooi, is het dit jaar de bedoeling dat jij de mat beschermt!
Weet je niet helemaal hoe het werkt? Geen probleem, want we leggen het op de avond zelf gewoon even heel duidelijk uit. Het enige dat jij hoeft te doen is ervoor te zorgen dat je er veel zin in hebt.
Aanmelden
Ben jij tussen de 12 en 25 jaar oud? Dan kun je meedoen! Wat moet je daarvoor doen? Eerst maak je een team van 6 spelers. Daarna bedenk je een epische naam voor jouw team (wees creatief met de naam van jouw kerk) en tenslotte meld je je aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bezoek El Fath Moskee: 30 maart

In Alphen aan den Rijn maken we als wijkgemeente Goede Bron samen met een aantal andere kerken alweer een paar jaar deel uit van het Platform Samen Sterk, een overlegorgaan tussen Christenen en Moslims. Als platform organiseren we ontmoetingen om elkaar beter te leren kennen en om het gesprek met elkaar aan te gaan over vragen die er leven bij beide groepen. Het blijkt nog altijd hard nodig om dit te doen.
Op 30 maart is er door het Platform een rondleiding met aansluitend een gesprek georganiseerd in de El Fath (de Marokkaanse) Moskee. Hierbij nodigen wij u uit om aan deze rondleiding en aan dit gesprek deel te nemen. Het is harder nodig dan ooit, dat we als kerken en als moskeeën een tegengeluid laten horen. Het tegengeluid dat we samen willen werken en samen sterk zijn hier in Alphen om te werken aan een betere samenleving voor iedereen.
30 maart van 13.30 tot 15.30 uur, El Fath Moskee aan de Sportlaan.
U kunt zich opgeven, graag vóór 26 maart, op het email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(PvD)

Paasbrodenactie Hunedoara 24 en 31 maart

De zondagen 24 en 31 maart kunnen ’s morgens in de Lichtkring, Maranathakerk, de Bron, Goede Herderkerk en Adventskerk paasbroden worden besteld. Met de opbrengst wordt een gedeelte van de energierekening betaald van de armste gemeenteleden van de Reformatuskerk in Hunedoara.

Toelichting 40dagentijd collecte 24 maart

Stop kinderarbeid in India
In de Indiase stad Nasapur is de IT-sector een bloeiende handel. Helaas profiteert maar een handjevol mensen daar van mee. Het overgrote deel van de bevolking verricht als dagloner voor een schamel loon zwaar werk in de landbouw of industrie. Door armoede gedwongen werken ook kinderen mee. Kerk in Actie vindt dat kinderarbeid moet stoppen en werkt daarom samen met partnerorganisaties aan beter onderwijs. Jaarlijks worden zo meer dan 700 werkende kinderen (terug) naar school begeleid en krijgen 5.000 ouders en kinderen voorlichting over het belang van onderwijs. Helpt u mee, zodat ook in 2019 honderden werkende kinderen in India een nieuw begin kunnen maken op school?
Werkgroep ZWO

Braderie: vanaf 18 maart spullen aanleveren

Het Braderie team is bezig met de voorbereidingen van de Braderie & Rommelmarkt op 6 april 2019. Vanaf maandag 18 maart is er gelegenheid spullen aan te leveren bij de hal aan de Hoorn. Zie voor meer informatie de zondagsbrief van 17 maart, de agenda van deze website of de formulieren uit Drieluik nr 1 2019. U kunt deze formulieren ook hier downloaden: 1. opgeven als vrijwilliger 2. inleveren van spullen 
Het telefoon nummer van de Braderie telefoon is gewijzigd: We zijn bereikbaar op 06-3956 4622. Dus, mocht u een medewerker iets willen vragen, gebruik dan dit nummer. 

We hopen dat u zich weer betrokken voelt en fijn wilt meedraaien in het slagen van de Braderie.
Met een vriendelijke groet namens het team, Jacquelien Christiaanse