[Jeugd] Kamp 2014

Op vrijdag 4 juli was het eindelijk zover…..KAMP!!!
Om 17.00 uur werd er een groep kinderen gebracht door hun ouders op een camping in Noordwijkerhout. Hierna volgde al snel een groep sportievelingen die op de fiets naar de camping waren gekomen.
Het tenten opzetten, matjes uitrollen en tassen uitpakken begon. Nadat alles was opgezet en uitgepakt hebben we met elkaar broodjes knakworst gegeten en een lekkere tomaten soep. Met de buiken vol stapten we op de fiets om naar het strand te gaan.

Op het strand was het heerlijk!!! Sommige kinderen renden regelrecht de zee in met kleren en al. IJsbrand had een actief spel verzonnen met lege flessen, water en een bal. Vier teams namen het fanatiek tegen elkaar op! Ook gingen we strand jutten en verzamelden we de spullen die we de volgende dag bij een activiteit nodig zouden hebben. Nadat de zon onder was gegaan, vertrokken we per fiets weer terug naar de tenten. Onder genot van drinken, chips en marshmallows die we konden roosteren boven een vuur hebben we nog een tijd gezellig zitten praten. Hierna gingen de jongeren al snel naar bed en werd het stil bij de jeugdigen. Bij de leiding was het daar en tegen nog lang gezellig onrustig!!

Zaterdagochtend 5 juli was het vroeg dag. Om 05.30 uur waren de eerste actievelingen al wakker en de rest volgden snel! Helaas was dit een dag vol regen, maar dit heeft de pret niet gedrukt! Na het ontbijt zijn we als ware kunstenaars aan de slag gegaan met schilderijen maken. In 4 groepen hebben de jongeren 4 grote doeken beschilderd waarin het thema ‘ Kamp’ naar voren moest komen. Het leverde prachtige resultaten op!

Na de lunch zijn we naar het zwembad vertrokken, waar we ons een aantal uren prima hebben vermaakt. Terug van het zwembad was het gelukkig mooi weer en hebben we met de hele groep in het bos Levend Stratego gedaan. Sommige ontpopten zich als echte strategen. Het was leuk en spannend!

Een lekkere bbq volgde na dit bosspel. Rob, onze chefkok, heeft het vlees heerlijk voor ons klaar gemaakt. Als toetje werden we getrakteerd op een aantal leuke dans acts. Met zijn allen hebben we de kabouterdans e.d. gedanst. Toen het bijna 22.00 uur was, zijn we klaar gaan zitten om de wedstrijd Nederland- Costa Rica te gaan kijken. Wat een zinderende wedstrijd!!! Met dank aan dhr. Burggraaf van wie we de digitenne mochten lenen, hebben we de gehele wedstrijd kunnen zien! Moe maar voldaan konden we met een gerust hart gaan slapen…

Zondagochtend zijn we gelijk gaan opruimen na het ontbijt. Het was gelukkig droog!! Na wat spellen gedaan te hebben, kwamen de ouders om 12.30 uur naar de camping toe. De meeste ouders hadden heerlijke pannenkoeken gebakken, heel veel dank daarvoor!!! Die hebben we gezellig met elkaar opgegeten.

Gezamenlijk de laatste dingen opgeruimd en het kamp was weer voorbij…Het was een super geslaagd en gezellig kamp.
Hopelijk kunnen we volgend jaar weer met een grote groep naar Noordwijkerhout vertrekken!!