Gespreksavond 2 proefschrift Rinze Nieuwenhuis (de Bouwers)

Maandag 11 Februari 2019, 20:00 - 22:00

Leven in verwachting van de komst van Christus

Op verschillende plekken in de bijbel vinden we apocalyptische teksten: een openbaring van kennis, vaak een blik in de toekomst. De belangrijkste voorbeelden in de Bijbel daarvan zijn het boek Daniël en de Openbaring van Johannes. Daarnaast komen in andere Bijbelboeken apocalyptische stukken voor. Ds. Rinze Nieuwenhuis is onlangs gepromoveerd op dit onderwerp en heeft onderzocht hoe apocalyptische teksten vandaag nog betekenis hebben. De focus van zijn onderzoek zijn teksten uit 1 Thessalonicenzen, een brief van Paulus. Hij onderzocht preken van verschillende predikanten uit verschillende protestantse kerkgemeenschappen over deze teksten en ziet hoop en verwachting boven drijven. 

In 17 preken onderzocht Rinze onder meer hoe de toekomst ter sprake wordt gebracht en hoe de Bijbelteksten en hun context in verband wordt gebracht met het leven van vandaag: de wereld van nu of de verwachting die wij koesteren. 

In twee gespreksavonden wil Rinze dit aan onze gemeente toelichten. Een kans voor jou om meer te weten te komen over dit boeiende onderzoek. En om na te denken over hoe wij zelf leven in de verwachting van de komst van Christus. 

Dit is de tweede avond op 11 februari, om 20.00 uur in de Bron en gaat over: De teksten uit 1 Tessalonicenzen over verwachting. De eerste avond was op 21 januari.

De avonden zijn los van elkaar te bezoeken, maar dit is niet aan te raden.

Aanmelden vooraf is niet nodig, maar wel gewenst. Dit kan door een mail te sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Locatie de Bron
Contact Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Terug