Een dienst die al meer dan 500 uur duurt

We rijden in de vroege ochtend van vrijdag 16 november een nog nagenoeg verlaten Den Haag binnen. De oogjes nog niet geheel in de `dagstand``. Het zal rond 04.30 uur zijn geweest. Onze TomTom leidt ons feilloos naar de protestantse Bethelkapel. Het is weer eens zo`n project waarvan je denkt `Waarom doen we het?`. De voortgaande dienst voor een asielzoekergezin uit Armenië. Een vader, een moeder en drie kinderen. Al jaren in Nederland. Gepokt en gemazeld in onze samenleving. Maar ze zullen worden uitgezet is de uiteindelijke uitspraak.

Bloemschikking Goede Bron 9 september

Twee cirkelvormige bloemenkransen met diverse kleuren en allerlei verschillende soorten bloemen staan voor in de kerk. Met rood lint worden de bloemenkransen aan elkaar verbonden. Symbool en teken van het samen verder gaan en de verbondenheid. Vandaag is het een bijzondere feestelijke viering! Daarom ook de liturgische kleur rood! Het is feest. Dat mogen we vieren!!!
Dat wij allen inspiratie en verbinding mogen voelen en ervaren op weg naar onze toekomst samen als wijkgemeente GOEDE BRON.

Vreemd

Ik voel me ontregeld. Dat merkte ik toen ik vanochtend naar de schoenmaker reed op de Euromarkt. Vorige week had ik een paar schoenen weggebracht voor reparatie. Ze zouden volgende woensdag (18 maart) klaar zijn. Dus ik vol goede moed op mijn fiets naar de schoenmaker. Hing er een a4’tje op deur dat de zaak tot volgende week dinsdag was gesloten wegens de risico’s van het coronavirus. Al terug fietsend naar huis kreeg ik het gevoel van een zondagmiddag. Er waren weinig auto’s op de weg en een paar kinderen speelden buiten van wie één heel rustig met zijn buik op een wat bredere schommel lag. Aan hem leek alles voorbij te gaan. Geen kinderen op school en nauwelijks kinderen op de pas nieuwe speelplek. Het voelt zo vreemd.
Geen kerkdienst, niet een moment om elkaar te ontmoeten en te vragen hoe het gaat. Maar ook geen sport en geen zangrepetitie van mijn koor. Geen gewoon contact meer. En hoe dan voor mensen die geen internet hebben, geen pc, geen laptop?

De zeven werken van barmhartigheid

Vanaf 10 maart t/m Pasen is de schilderijenserie ‘De zeven werken van barmhartigheid’ in de stilteruimte van de Lichtkring te bezichtigen. Het betreft kopieën van de schilderijen die door Ruud Bartlema gemaakt zijn.
De theoloog Ruud Bartlema is een veelzijdig kunstenaar, hij schildert, maakt keramiek, begeleidt kunstreizen en vertelt in zijn lezingen over zijn werk of dat van andere kunstenaars.

Bezieling

Wat bezielt die mensen?! Wat bezielt ons? Wat bezielt mij?? We gaan dat nu eens niet omschrijven maar we reiken hier wat aan waar je misschien iets aan zou kunnen hebben, waardoor je je kan laten inspireren, wat je zou kunnen bezielen.