Leren (Vorming en Toerusting)

Gespreksavonden onderzoek dr. Rinze Nieuwenhuis

Onze oud-wijkpredikant dr. Rinze Nieuwenhuis is afgelopen jaar gepromoveerd tot doctor in de theologie. Hij heeft onderzocht welke betekenis thans nog wordt gegeven aan bepaalde apocalyptische teksten in de bijbel. De focus van zijn onderzoek lag bij teksten uit 1 Thessalonicenzen, een brief van Paulus. Binnenkort zal hij op 2 avonden nadere uitleg geven over zijn onderzoek geven. De avonden zijn los van elkaar te bezoeken, maar dit is niet aan te raden. 
De eerste avond is op 21 januari, om 20.15 uur in de Goede Herderkerk en gaat over: Wat zegt de Bijbel over verwachting? De betekenis van de Apocalyptiek.
De tweede avond is op 11 februari, om 20.00 uur in de Bron en gaat over: De teksten uit 1 Tessalonicenzen over verwachting. 

Bijbelgespreksgroep over het Johannes-evangelie

Komend seizoen gaan we weer enthousiast verder. Misschien heb je al eens gedacht “daar zou ik ook wel eens bij willen zijn”. Wel wat let je? Het kan nu. Er komen een paar plaatsen vrij. En juist aan de start van een nieuw seizoen is instappen heel gemakkelijk. Graag even een seintje naar onze coördinator Margreeth van Meggelen. Zij kan ook nadere informatie geven (tel.: 443697. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
De eerste bijeenkomst is op maandag 24 september in de Bron. Vervolgdata zijn 29 oktober en 26 november. We beginnen steeds om 19.45 uur. Dan hebben we voldoende tijd en wordt het toch niet te laat.

Meditatie vanuit de Christelijke Traditie

‘Stilte geeft ademruimte aan de ziel’ (John Main)
Wie wil (leren) mediteren vanuit de christelijke traditie is elke woensdagavond van harte welkom in de bidkapel’ van de Bron. Binnenkomst van 19.00-19.15 uur, er klinkt rustige muziek. Om 19.15 volgt een woord van welkom en leest de begeleider een stukje tekst voor waarna we beginnen met mediteren. We mediteren door het - in stilte - herhalen van een gebedswoord of korte zin (mantra). Door hierop de aandacht te richten wordt het makkelijker om gedachten, beelden en zorgen los te laten. Na deze stille meditatie van 25 minuten volgt nogmaals een kort stukje muziek. Na de afsluiting is er gelegenheid in stilte te vertrekken of na te praten en ervaringen te delen.