Kerkdiensten

Zie voor de gevolgen van de coronamaatregelen op het houden van kerkdiensten de actuele informatie elders op de website.  

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

Kerkdiensten 12 juli de Bron 9.15 uur en GHK 10.30

Deze zondag lezen we het verhaal van de zaaier. Het is een stukje uit Matteüs 13 en daarvan de verzen 18-23. Op het eerste gezicht lijkt dit bekende verhaal heel passief. Immers, zaad wordt gezaaid en als wij het zaad zijn (is dat zo?) dat doen we niet zoveel. We kunnen ook de grond zijn waarop het zaad valt. Maar waarom zijn er drie soorten grond waarin of waarop het zaad kan vallen? Verhalen en parabels, het zijn kunststukjes om ons de waarheid te vertellen. Maar bestaat die waarheid wel en wat is waarheid? Wat is de boodschap die Matteüs ons door Christus wil vertellen?
Zowel In de dienst in de Bron als in de Goede Herderkerk zingt een groepje van 5 mensen. Dat groepje houdt ruim afstand van elkaar en de gemeente! Voorganger Paul van Dijk
Denkt u er aan om u aan te melden. De diensten zijn ook te beluisteren via de kerkomroepkanalen van de Bron en van de Goedeherderkerk.

Hervatting kerkendiensten in beide kerken

Vanaf 5 juli zijn er weer een “life” kerkdiensten: aanvang in De Bron om 9:15 uur en in de Goede Herderkerk om 10:30 uur. Het zijn twee identieke diensten met dezelfde voorganger in beide diensten. Omdat we een beperkt aantal mensen mogen toelaten (De Bron max. 100 en de GHK max. 77) gaan we met een reserveringssysteem (via telefoon of e-mail) werken. Zie informatie onder kerkdiensten. Daarnaast zijn deze vieringen te beluisteren via de kerkomroep. 
De via youtube uitgezonden vieringen uit de periode half maart t/m eind juni zijn nog terug te zien via youtube.com zoekveld kerkradio de Bron

Aanmeldsysteem kerkdiensten vanaf juli 2020

Vanaf 5 juli worden er weer kerkdiensten gehouden in de Bron (aanvang 9.15 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10. 30 uur). Voor elke dienst, die u wilt bijwonen moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen.
Aanmelden kan door een email te sturen of telefonisch:
Voor gebouw de Bron:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 0172-755350: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Voor gebouw de Goede Herderkerk:
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
Telefoon: 06-83590330: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur.
Zonder tegenbericht is de reservering akkoord en bent u zondag welkom.

Coronamaatregelen rond kerkdiensten

Gang van zaken zondagmorgen rond de kerkdienst:
a. Bij de ingang zal worden gevraagd of u/je in goede gezondheid verkeert en niet verkouden bent.
b. U dient uw jas mee te nemen de kerkzaal in.
c. In de kerkzaal wordt u een zitplaats aangewezen door een ouderling of koster
d. De collectes worden bij de uitgang gehouden. Mandjes staan langs de aangegeven looprichting
e. Na afloop kunnen we helaas nog geen koffie drinken met elkaar.
f. Ook bij het verlaten van het gebouw moet u anderhalve meter afstand houden
Voor gebouw de Bron geldt specifiek dat u wel kunt parkeren in de parkeerplaats, maar dat alleen de hoofdingang toegang biedt tot de kerkzaal.

Collecte-bijdragen via bankoverschrijving

Vanaf 5 juli worden de kerkdiensten in onze kerkgebouwen hervat, maar met een beperkt aantal bezoekers. Voor de collectes kunt u (blijven) bijdragen via CVK PROT GEM Alphen aan den RIJN O/R: IBAN: NL 60 INGB 0000 127 174 o.v.v. collectes ...datum aangeven. 
De diensten zijn ook te beluisteren via de kerkomroepkanalen van de Bron en van de Goedeherderkerk

[Kerkdiensten] Voorbedenboek

Tijdens iedere kerkdienst worden er voorbeden gedaan. Meestal worden deze door de voorganger zelf geformuleerd maar het is heel mooi als ook gemeenteleden (of anderen) een onderwerp of persoon voordragen voor de voorbeden of dat er vanuit de gemeente een dankgebed wordt gevraagd. Daarom hebben wij in de beide kerkgebouwen een voorbedenboek.