Kerkdiensten

Zie voor de gevolgen van de coronamaatregelen op het houden van kerkdiensten de actuele informatie elders op de website.  

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 

Viering Wereldgebedsdag 5 mrt

Op de eerste vrijdag in maart gaat het gebed de wereld rond, ieder jaar opnieuw en honderdduizenden mensen voelen zich - in de 173 landen die meedoen aan de viering van Wereldgebedsdag – door gebed verenigd en bemoedigd. Door Wereldgebedsdag krijgt het christelijk geloof een internationale en oecumenische dimensie. Het wordt een ketting van gebed de hele wereld door! Samen bidden, samen vieren, samen delen!
Maar dit jaar is alles anders en kunnen wij helaas door de huidige corona omstandigheden deze viering niet samen met elkaar vieren zoals u gewend bent op diverse locaties in Alphen aan den Rijn. Wel is het mogelijk om deze viering online te volgen met de volgende YouTube link: Wereldgebedsdag
Als wij dat nu samen doen op vrijdag 5 maart kunnen we toch een ketting van gebed maken!

Kerkdienst Goede Bron 28 febr 9.30 uur

Deze kerkdienst vanuit de Bron is uitsluitend te volgen via deze live-stream. Na afloop is er inloop in de kerk. 

Tweede zondag van de Veertigdagentijd
‘Ik had dorst en jullie gaven mij te drinken’. Dit is het tweede werk van barmhartigheid,  Matteüs 25:35,  een tweede manier hoe je een ander kunt helpen. Water is onmisbaar. Zonder water kunnen we niet leven. Hoe zeer ben je er voor een ander, wanneer je diegene te drinken geeft. In de tweede lezing, 1 Koningen 19:9-18,  komt sterk naar voren hoe God er voor jou en ons kan zijn. In ellende weet Elisa niet meer waar hij het zoeken moet. En toch is God daar. Hoe is dat voor ons? Hoe kunnen we er voor een ander zijn? Voorganger ds. Paul van Dijk

40dagentijd: inloop in de kerk

Veertigdagentijd. Een bijzondere periode waarin we toeleven naar het feest van Pasen. Het lijkt ons een passend idee om, in deze tijd van afstand en onzekerheid, een ieder de gelegenheid te geven om naar de kerk te komen en daar een lichtje aan te steken, in stilte te kunnen plaatsnemen, er te “zijn” en desgewenst even op verhaal komen in gesprek met de aanwezige ambtsdrager of predikant.
Praktisch uitgewerkt: na afloop van de kerkdienst bent u in de kerk waar de dienst die ochtend werd uitgezonden, van harte welkom. In de GHK van 11:00-12:00 u. en in de Bron van 10:30 –11:30 u.

Preek ds. Gert Landman nalezen

De preek die ds. Gert Landman heeft gehouden tijdens de dienst van 31 januari j.l. kunt u hier nalezen.

Digitale groet van en voor de gemeente

Het was fijn om zondag jl. van verschillende gemeenteleden een groet te zien en te horen tijdens de uitzending na de kerkdienst. Je kunt hier nog steeds aan meedoen. Kijk voor meer informatie in de zondagsbrief van 7 februari. 

Rooster kerkdiensten tijdens lockdown

In verband met afgekondigde lockdown zullen we in deze periode steeds een dienst houden, waarbij geen kerkgangers aanwezig zijn. De kerkdiensten zijn via de livestream in beeld en geluid te volgen:
Livestream van uit de Bron 
Livestream van uit de Goede Herderkerk

Rooster periode t/m 21 maart 
Zo. 7 mrt.  GHK 10:00 u. ds. P. van Dijk Jeugd- en gezinsdienst
Zo. 14 mrt. Bron 9.30 u. ds. M.J.T. Burema met Heilig Avondmaal
Zo. 21 mrt. Bron 9.30 u. ds. H. Kamphuis ontmoetingsdienst

Live uitzendingen vieringen de Bron en Goede Herderkerk

De live uitzendingen van vieringen in de Bron kunt u hier vinden.  De vieringen zijn ook te volgen via de kerkomroep. De vieringen vanuit de Goede Herderkerk zijn live te bekijken. De uitzending kunt u hier vinden. De uizendingen zijn ook op een later tijdstip te bekijken. 

Als u de vieringen online volgt kunt u meedoen aan de collecten door een bijdrage over te maken naar rekening NL 60 INGB 000 0127 174 t.n.v. CVK PROT. GEM. Alphen aan den Rijn O/R o.v.v. collecte zondag .... De bestemming van de collectes kunt u vinden in de zondagsbrieven. 

Voorbeden aanvragen via de mail

Nu we niet naar de kerk kunnen komen voor de vieringen is het voorbedenboek niet bruikbaar. Wilt u als gemeentelid een voorbede opgeven dan kunt u die nu doorgeven via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit mailadres is gekoppeld aan de mailadressen van onze eigen drie voorgangers.