Kerkdiensten

Zie voor de gevolgen van de coronamaatregelen op het houden van kerkdiensten de actuele informatie elders op de website.  

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 

Oecumenische viering in de Bron 16 mei 10.00 uur

Zondag 16 mei is er om 10.00 uur een oecumenische viering in de Bron als gezamenlijke voorbereiding op het Pinksterfeest. Voorganger is ds. Herma Kamphuis. Aan deze viering werken ook parochianen mee.
De viering is te volgen via de livestream zie deze link. Aanmelding voor het bijwonen van deze viering staat open voor mensen met achternamen van L t/m Z (zie de gebruikelijke methode). Wij delen dit keer het aantal beschikbare plaatsen met de parochie. Hou er rekening mee dat uw aanvraag kan worden afgewezen.  

Hemelvaartsdag viering 9.30 uur in de Bron

Jezus opgenomen ‘in the cloud’. Ja, dat is wat we vandaag denken bij de hemelvaart van Jezus. Met dat beeld komt het verhaal van de hemelvaart van Jezus dichterbij. Misschien wat beeld betreft, maar zeker niet wat de betekenis betreft. Je zou de hemelvaart van Jezus een schakel kunnen noemen in het christelijk geloof. Jezus heeft het op aarde voorgedaan … en nu wij.
We lezen Lucas 24: 49-53 en de roeping van de profeet Ezechiël. Het eerste hoofdstuk van Ezechiël kent een sterk beeldend taalgebruik. Het is een uitdaging om te proberen dit verhaal dichterbij te brengen. Wat is die ‘cloud’, die hemel, die koepel? Wat heeft dat ons vandaag te zeggen?
De dienst wordt gehouden in de Bron. Iedereen kan zich voor deze dienst aanmelden via een e-mail of via de telefoon. Die aanmeldingen ontvangen we graag uiterlijk op dinsdag 11 mei vóór 20:00 uur. Zie hier voor de aanmeldgegevens voor de Bron. U kunt de dienst ook via de livestream volgen.

Viering de Bron 9 mei 9.30 uur

Op het rooster staat een gedeelte uit het evangelie van Johannes -hoofdstuk 15: 9-17. Aan het begin van de Maaltijd heeft Jezus de voeten van Zijn vrienden gewassen: een handeling die het gebruikelijke ritueel rond een Joodse maaltijd herijkte tot een teken van onderlinge verbondenheid en dienstbaarheid. Die twee begrippen klinken door in wat er volgt. Want ook vandaag is dat het dragend thema: de verbondenheid met elkaar als belangrijke pijler onder de gemeenschap (gemeente). Maar liefde en vriendschap komen niet zo maar uit de lucht vallen. Maar wat dan weer (positief) mag prikkelen: het begint niet bij jouw of mijn keuze voor God, maar het is al begonnen bij de keuze van de Heer voor jou, Zijn schepsel, Zijn mens, Zijn leerling en volgeling..... Wat willen we nog meer? ds. Meindert Burema

U kunt de viering na aanmelding bijwonen of volgen via het you-tube kanaal van StudioDebron 

Viering GoedeHerderkerk 9 mei 10.00 uur

6e zondag van Pasen
Het blijven in de liefde die God ons schenkt, staat in de spotlights. Vorige week hoorden we over de ware wijnstok, nu over doorzetten. Jesaja zal extra aanspreken wegens moederdag en Jacobus’ brief wijst ons op de combinatie “horen, maar ook doen!” De lezingen zijn: Jesaja 49: 14-18 en Jacobus 1: 19-27. De preektekst is Johannes 15: 9-10.
Vandaag weer een dienst van Schrift en Tafel, en nu gelukkig met 30 genodigden naast de medewerkers. Het beurtelings gezongen (voorganger) en samen met de gemeente gesproken Tafelgebed is “Gezegend zij Uw naam”. Jan Hulzebosch
U kunt deze viering op aanmelding bijwonen (achternamen A t/m K) of volgen via de livestream vanuit de Goede Herderkerk. 

Voorbeden aanvragen via de mail

Nu we niet naar de kerk kunnen komen voor de vieringen is het voorbedenboek niet bruikbaar. Wilt u als gemeentelid een voorbede opgeven dan kunt u die nu doorgeven via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit mailadres is gekoppeld aan de mailadressen van onze eigen drie voorgangers. 

Rooster kerkdiensten

De kerkdiensten zijn via de livestream in beeld en geluid te volgen:
Livestream van uit de Bron 
Livestream van uit de Goede Herderkerk
 

Vanaf zondag 9 mei kan een beperkt aantal kerkgangers op aanmelding de kerkdienst bezoeken. 
Zondag 9 mei de Bron 9.30 uur: viering met Heilig Avondmaal; voorganger ds. M. Burema
Zondag 9 mei GHK 10.00 uur: viering met Heilig Avondmaal; voorganger ds. J. Hulzebosch 
Donderdag 13 mei: Hemelvaartsdag de Bron 9.30 uur; voorganger ds. P. van Dijk
Zondag 16 mei: Pinksternoveen oecumenisch de Bron 10.00 uur; voorganger ds. H. Kamphuis
Zondag 16 mei: GHK 10.00 uur; voorganger ds. P. van Dijk 

Voorbede aanvragen: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Aanmeldsysteem kerkdiensten

Voor het bijwonen van de kerkdienst in de Bron (aanvang 9.30 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10.00 uur) moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! Let daarbij op de groepsindeling. Op 9 mei starten we met de achternamen die beginnen met A t/m K. U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen.
Aanmelden kan door een email te sturen of telefonisch:

Collecte-bijdragen via bankoverschrijving

Voor de collectes kunt u (blijven) bijdragen via CVK PROT GEM Alphen aan den RIJN O/R: IBAN: NL 60 INGB 0000 127 174 o.v.v. collectes ...datum aangeven.