Kerkdiensten

Zie voor de gevolgen van de coronamaatregelen op het houden van kerkdiensten de actuele informatie elders op de website.  

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 

Goede Bron viering 18 april 9.30 uur

Deze viering is te volgen via de livestream uit de Bron. 
'(Als) Het Licht heeft overwonnen'. Vanuit dat perspectief klinken vanmorgen de lezingen. Mooie en bekende woorden uit Micha (4 :1-5) over de volken op weg naar Jeruzalem en een gedeelte uit het laatste hoofdstuk van de evangelist Johannes ( 21: 15 - 24). Micha beschrijft een hoopvol visioen. De levensveranderende boodschap van de Bijbel is bestemd voor alle volken, hoe verschillend ze ook zijn. Soms zie je hoe het Licht doorbreekt en het duister verdrijft. Spannend zijn in dat licht de woorden die we horen in het evangelie. Jezus, bij het haardvuur, zoekt Simon: 'Heb je Mij lief?'. Petrus zegt eerlijk wat hij Jezus kan geven. Hij kan van Hem houden, maar Hem niet liefhebben, zoals Jezus de mensen liefheeft. Omdat 'het Licht heeft overwonnen' mogen ook wij in het spoor van Petrus gaan. Voorganger ds. Herma Kamphuis

Kerkdienst Goede Bron 11 april 10.00 uur

Deze viering is online te volgen via kerkdienstgemist.nl GHK

Tweede zondag van Pasen. Deze zondag heeft ook een naam : quasi modo geniti. Het wil zoveel zeggen, dat we verlangen naar het woord van de opgestane Heer zoals een baby naar de moedermelk verlangt. Maar als we lezen in Johannes 20:24-31 komen we Thomas tegen. Volgens Johannes is hij een toegewijde leerling. Je zou denken: nu de Heer is opgestaan, is hij alle twijfel voorbij. Maar bij hem begint het dan met nieuwe twijfel. Opmerkelijk: Thomas was er niet bij toen Jezus aan de leerlingen verscheen. Wat dat betreft is hij een tijdgenoot van ons. Hij kan er niet bij. De werkelijkheid met zoveel dood en lijden heeft hem blijkbaar van zijn vertrouwen in de levende Heer vervreemd. Zijn verlangen is gedoofd. Hoe zal hij ooit opnieuw vertrouwen krijgen? De boodschap van de levende Heer botst gelijk al op: dit kan niet, dit is onmogelijk.

Voorbeden aanvragen via de mail

Nu we niet naar de kerk kunnen komen voor de vieringen is het voorbedenboek niet bruikbaar. Wilt u als gemeentelid een voorbede opgeven dan kunt u die nu doorgeven via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit mailadres is gekoppeld aan de mailadressen van onze eigen drie voorgangers. 

Rooster kerkdiensten

In verband met afgekondigde lockdown zullen we in deze periode steeds een dienst houden, waarbij geen kerkgangers aanwezig zijn. De kerkdiensten zijn via de livestream in beeld en geluid te volgen:
Livestream van uit de Bron 
Livestream van uit de Goede Herderkerk

Rooster periode t/m 25 april  
Zondag 18 april Bron 9.30 uur ds. H. Kamphuis
Ter info: De voor deze zondag aangekondigde kliederkerk wordt verschoven naar een latere datum.
Zondag 25 april GHK 10.00 uur ds. M. Burema 
Zondag 2 mei de Bron 9.30 uur ds. H. Kamphuis
Zondag 2 mei de Bron 19.00 uur Taize-viering ds. C.P. van Dijk 

Voorbede aanvragen: stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Collecte-bijdragen via bankoverschrijving

Voor de collectes kunt u (blijven) bijdragen via CVK PROT GEM Alphen aan den RIJN O/R: IBAN: NL 60 INGB 0000 127 174 o.v.v. collectes ...datum aangeven.