Kerkdiensten

Elke zondag is er een viering in de Bron en een viering in de Goede Herderkerk. Reguliere aanvangstijden 9.30 uur De Bron en 10.00 uur Goede Herderkerk. Voor afwijkende aanvangstijden zie het rooster. Tijdens deze vieringen is er bij behoefte creche voor de allerkleinsten. Op de eerste zondag van de maand en bij bijzondere gelegenheden  is er kindernevendienst en jeugdkerk. 

Elke 14 dagen is er op zondagavond om 19.00 uur een kerkdienst in Driehoorne. 
In verpleeghuis Oudshoorn is elke zaterdagmorgen een viering. 

U bent van harte welkom!

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

Week van Gebed: 20 -27 januari Alphen aan den Rijn

Het thema is dit jaar: ‘Recht voor ogen'. Het thema is gekozen door de kerken in Indonesië en haakt aan op de oproep om ‘recht te zoeken’ uit Deuteronomium 16 vers 10-20. Gedurende deze week is er elke dag een samenkomst in verschillende kerken en gemeenten in Alphen aan den Rijn.
Op de aanvangszondag 20 januari 2019 is er in de Bron om 10 uur een oecumenische viering samen met de parochie. Voorgangers zijn de pastores Ruud Visser en Meindert Burema. Ook in de Goede Herderkerk is er deze zondag aandacht voor het thema van de gebedsweek. De samenkomst op dinsdagavond in de Oudshoornsekerk wordt mede voorbereid door de wijkgemeente Goede Bron. Hieronder vindt u het volledige overzicht van de samenkomsten in Alphen aan den Rijn:

Kliederkerk – Spoorzoeken: 3 februari GHK 15.00 uur

Op zondag 3 februari organiseren we weer een Kliederkerk-viering in de Goede Herderkerk. Dit keer gaan we spoorzoeken. Waar ben jij naar op zoek? Welke vragen heb je en hoe of waar ontdek jij voorzichtig iets van God. God laat overal zijn sporen achter... Hoe kunnen wij in Zijn sporen treden? En welke sporen laat jij achter in deze wereld? In deze interactieve viering voor het hele gezin gaan we zelf concreet en praktisch aan de slag met dit thema.

Jeugddienst 27 januari de Bron 9.30

Wat is jouw beeld van een rechtvaardige wereld? Helpt het om ervoor te bidden? Wat doe jij eigenlijk om deze wereld mooier te maken? In deze jeugddienst staat het thema ‘Recht voor ogen’ centraal en sluiten we de Week van Gebed af. In de Week van Gebed zelf houden we op de hoogte via Instagram, Snapchat en WhatsApp. We sturen je berichten over bidden, gerechtigheid en eenheid. Ook bij Pop-Up Prayers (23 januari) nemen we even de tijd om na te denken over deze vragen.

Kindernevendienst in de Bron nov/dec/jan

Het rooster van de kindernevendienst in de Bron voor de eerstvolgende maanden ziet er als volgt uit:
*2 december: 1e zondag van de maand 
*25 december: 1e Kerstdag 
*6 januari: 1e zondag van de maand 
*20 januari: Oecumenische viering aanvang 10.00 uur 
*2 februari: 1e zondag van de maand 

[Kerkdiensten] Voorbedenboek de Bron

Het gebed vormt een belangrijk onderdeel van onze erediensten en het is een goede zaak dat we als gemeenteleden ook onze intenties kunnen doorgeven. Het leek ons daarom goed om het voorbedenboek een prominentere plek te geven. Op onze tocht door de kerk kwamen wij een lessenaar tegen en die komt ons nu uitstekend van pas. Deze lessenaar wordt zondagmorgen op tijd geplaatst op een tafel bij de ingang van de kerkzaal en daarnaast brandt een kaars. Zo kunnen we het voorbedenboek niet meer over het hoofd zien. U kunt dan ter plekke een voorbede opschrijven of u legt er een briefje in dat u, van tevoren, thuis al geschreven hebt.