Kerkdiensten

Zie voor de gevolgen van de coronamaatregelen op het houden van kerkdiensten de actuele informatie elders op de website.  

Klik hier voor het roosterhier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 

Viering Driehoorne 13 juni 19.00 uur

Deze zondag is er ook weer een dienst in Driehoorne. De aanvangstijd is 19:00 uur. Voorganger is ds. Anne-Marie van Briemen. Ook voor deze dienst dient u zich van te voren aan te melden.

Viering de Bron 13 juni 9.30 uur

Voor deze viering kan iedereen zich aanmelden (max 60 personen).
De viering is ook te volgen via het youtube-kanaal van StudioDeBron 
Deze zondag is de tweede zondag na zondag Trinitatis . Dat wil zeggen: we leven weer in de lange ´groene tijd ´ na Pinksteren. Het is de kleur van de grazige weide. Zo ontvangen we met het Evangelie van de zondag ook echt voeding om mee te leven!
We lezen in het Johannes Evangelie over de Samaritaanse vrouw . Zij heeft een ontmoeting met Jezus. Het is een haast onwerkelijke ontmoeting op een onmogelijk moment. In de tijd dat dit zich afspeelt, is het ondenkbaar dat een rabbi een gesprek aangaat met een Samaritaan en helemaal al niet met een Samaritaanse vrouw. Maar
Jezus doet dat dus wel. Ik heb bij de voorbereiding zoveel ontdekt in dit verhaal, dat er meer in zit dan verteld kan worden. Na het gesprek met de Schriftgeleerde Nicodemus komt dit gesprek. Het zijn verhalen met grote contrasten. Maar het gaat om deze ontmoeting waar levend water stroomt. Waar de vrager een gever wordt en de gevraagde ontvanger. Het is Evangelie vol nieuw leven !!
Ook vieren we deze zondag de maaltijd van de Heer.
Veel zegen, allen. ds. Piet Wilschut.

Viering GoedeHerderkerk 13 juni 10.00 uur

Voor deze viering kan iedereen zich aanmelden (60 personen). 
De viering is ook live te volgen via kerkdienstgemist GHK
Elke wandeling begint met de eerste stap, een grote boom groeit uit een zaadje. Is er aandacht voor die eerste stap of kijken we liever naar het bereikte resultaat? In onze wereld houden we erg van groot en spektakel. We kunnen er niet op wachten dat het weer mag: feesten met velen. In het Koninkrijk van God - deze wereld omgekeerd-wordt veel aandacht besteed aan het kleine, het begin.
We lezen uit Ezechiël 17: 22-24 en zingen het prachtige lied van Herman Verbeek:’ Een stille zachte stem te zijn’. En we vieren het Avondmaal, teken van bevrijding en solidariteit. Ik verheug me erop om kennis te maken met de gemeente van de Goede Herderkerk.
Met vriendelijke groet, Pastor Wilna Wierenga ( de Lichtkring)

Voorbeden aanvragen via de mail

Nu we niet naar de kerk kunnen komen voor de vieringen is het voorbedenboek niet bruikbaar. Wilt u als gemeentelid een voorbede opgeven dan kunt u die nu doorgeven via het emailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dit mailadres is gekoppeld aan de mailadressen van onze eigen drie voorgangers. 

Rooster kerkdiensten

De kerkdiensten zijn via de livestream in beeld en geluid te volgen:
Livestream van uit de Bron 
Livestream van uit de Goede Herderkerk
 
Tevens kunnen 60 kerkgangers op aanmelding de kerkdienst bezoeken. 

Zondag 20 juni
GHK 10.00 uur: voorganger ds. Paul van Dijk 
de Bron: 9.30 uur: voorganger mevr. R. Schreuders 
Voor het rooster van de vieringen totde zomervakantie: klik hier 

Aanmeldsysteem kerkdiensten

In de Bron en de Goede herderkerk zijn 60 kerkgangers welkom. Voor het bijwonen van de kerkdienst in de Bron (aanvang 9.30 uur) en in de Goede Herderkerk (aanvang 10.00 uur) moet u zich opgeven uiterlijk de voorafgaande vrijdag voor 20.00 uur! U vermeldt uw naam, telefoonnummer en met hoeveel personen u wilt komen. Zie voor de aanmeldingsgegevens hieronder.
Aanmelden: 
Voor gebouw de Goede Herderkerk: Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Telefoon:  0172-445054 (Evert den Hertog) Voor gebouw de Bron: Email:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Telefoon: 0172-755350: bellen vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur. 
Voor gebouw Driehoorne: voor zaterdag 12.00 uur een briefje met naam, huisnummer en telefoonnummer in de brievenbus van mevrouw van Luinen doen, Uranusstraat 124. 

Zonder tegenbericht is de reservering akkoord en bent u zondag welkom.

Collecte-bijdragen via bankoverschrijving

Voor de collectes kunt u (blijven) bijdragen via CVK PROT GEM Alphen aan den RIJN O/R: IBAN: NL 60 INGB 0000 127 174 o.v.v. collectes ...datum aangeven.