Kerkenraad bespreekt 18 november advies Toekomst gebouwen

Dit najaar heeft de stuurgroep Toekomst gebouwen Goede Bron advies uitgebracht aan de kerkenraad. Dit advies kunt u hier downloaden (uit zondagsbrief van 25 oktober). 
De kerkenraad vergadert op 18 november opnieuw over dit onderwerp. Het is de bedoeling om dan een aangepast tijdpad op te stellen voor de besluitvorming, inclusief het “kennen en horen” van de gemeente. Uw reacties blijven van harte welkom. Wij zullen er zorgvuldig mee omgaan. 
Dirk Tack en Wim Debets

Landelijke diaconale dag pkn

Zaterdag 7 november was er zoals elk jaar de landelijke diaconale dag van de Protestantse kerk Nederland. Dit jaar was het programma digitaal te volgen. Onderdelen van het programma kunt u alsnog bekijken. De informatie kunt u vinden op deze website. 

Verslag gemeenteberaden beschikbaar

Verslag gemeenteberaden: Het verslag van de vier gemeenteberaden, die begin juli zijn gehouden, is gereed. Het bevat een samenvatting van de gegeven presentatie, de vragen die gesteld zijn met de bijbehorende reacties en de diverse gemaakte opmerkingen. Ook de reacties, die naderhand via de mail zijn binnengekomen, zijn er in verwerkt.
Het verslag is eind augustus als bijlage bij de zondagsbrief naar alle e-mailadressen gestuurd.  Als u, om welke reden dan ook, geen verslag ontvangt kunt u het alsnog bij ons aanvragen. Mocht het verslag vragen of reacties oproepen: Prima! Wilt u die dan ons doorgeven? 
Dirk Tack (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Wim Debets (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mediteren in oecumenische meditatiegroep

We mediteren op woensdagavond om 19.00 uur in de Bidkapel in kerkelijk centrum ‘De Bron’, Troubadourweg 2, Alphen aan den Rijn.

Samen stil zijn, gedachten, piekeren, onrust achter je laten. Je toevertrouwen aan de Eeuwige. Wilt u kennis maken met deze gebedsvorm? Dan bent u van harte welkom. In verband met een corona veilige indeling graag vooraf aanmelden.
Voor aanmelding en info kunt u mailen of bellen naar Klazien Hamelink
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., tel. 0172 – 437 342

 

Hulpwebsite: nietalleen.nl

Wij leven mee met alle mensen die getroffen worden door het coronavirus en hulp nodig hebben. De diaconie heeft zich daarom aangemeld voor de website www.nietalleen.nl , een initiatief van PKN-Kerk in Actie om contacten te leggen tussen hulpvraag en -aanbod. Als u zelf hulp nodig heeft kunt u uw hulpvraag kwijt op deze website of bellen naar 0800-1322