Running diner zaterdag 16 februari

Koken voor elkaar - eten met elkaar
Na het succes van de afgelopen vier jaar organiseert het platform “De Bloeiers” voor de 5e keer een Running Dinner, en wel op zaterdag 16 februari a.s.  We hopen van harte dat ook gemeenteleden van de Goede Herderkerk aan willen sluiten bij deze activiteit. We koken voor elkaar en eten bij elkaar. Het is een mooie manier om elkaar beter te leren kennen.Iedereen mag deelnemen.
Bij het wisseldiner krijgen de deelnemers een voor-, hoofd- of nagerecht te bereiden. Dit gerecht wordt samen met 4-5 disgenoten bij u thuis gegeten. Daarnaast gaat u zelf ook 2 gerechten bij andere deelnemers eten. De disgenoten wisselen bij ieder gerecht. Iedere deelnemer krijgt ca. een week van tevoren te horen of er bij u thuis een voor-, hoofd- of nagerecht gegeten wordt, hoeveel personen er bij u komen eten en of er dieetbeperkingen zijn. We starten om 17.30 uur in De Goede Herderkerk, na afloop praten we nog even na in de Bron.

Rondom het levenseinde: de Bron 28 januari en 18 februari

Het levenseinde is met het leven gegeven. Het leek het platform van de bloeiers een goed plan om daar eens wat gerichter met elkaar naar te kijken. Er is op dit terrein van alles gaande en meningen schieten als pijlen langs elkaar heen. Maar waar sta je zelf in dit geheel? We hebben in beginsel twee avonden gepland om daar eens verder over na te denken. Dat doen we op de maandagavonden 28 januari en 18 februari in de Bron, aanvang 20.00 uur.
De eerste avond verwelkomen we in ons midden Ruud Gebel en Herma Kamphuis. Ruud zal een aantal zaken belichten die met de medische kant te maken hebben en Herma zal een aantal punten vanuit de ethiek naar voren halen.

Pop-up prayers: woensdag 23 januari 18:30

In de Week van Gebed (20 – 27 januari 2019) organiseren we dit jaar Pop-Up Prayers, een activiteit primair bedoeld voor tieners, jongeren en jongvolwassenen, maar iedereen is welkom. We beginnen om 18.30 uur in de jeugdruimte van de Goede Herderkerk met het eten van een broodje en denken alvast na over wat gebed is, waarom we bidden en hoe jíj kunt bidden voor en mee kunt werken aan een wereld die eerlijker wordt. De avond duurt tot 20.00 uur. Doe je mee? Laat het weten bij Martijn (dat is handig voor het aantal broodjes).

RECONNECT: 20 januari

Op zondagavond 20 januari is er weer RECONNECT: een avond voor alle tieners in de leeftijd van 14-18 jaar. Om 18.00 uur beginnen we met de maaltijd. Daarna volgt een inhoudelijk programma; dit keer hebben we het over de verschillende wereldreligies die we tegenkomen om ons heen. Welke zijn dat eigenlijk? Wat geloven ze precies en waarom? Ook ontdekken we hoe wij als christen daarmee om kunnen gaan. Benieuwd? Kom maar langs. Stuur mij even een berichtje, dan voeg ik je toe in de app van RECONNECT.
Martijn de Jong

Sirkelslag YOUNG: 1 februari 2019

Sirkelslag YOUNG komt er weer aan! We spelen dit spel in de Rotonde. Dit jaar wordt het programma gepresenteerd met een live uitzending die via internet te volgen is. Via een livestream en social media staat onze groep online in verbinding met honderden andere jeugdgroepen uit heel Nederland. Deze avond van Sirkelslag begint om 19.30 uur in de Rotonde van de Bron en duurt tot ongeveer 22.00 uur. Geef je snel op bij Martijn de Jong (06-11149085 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Koffiemiddag voor ouderen in het Trefpunt

Elke 2e vrijdag van de maand is er een koffiemiddag voor ouderen, georganiseerd door TOM-in-de-buurt, tussen 14.00 en 16.00 in het Trefpunt, Toermalijnstraat 1. Deze middagen staan in het teken van ontmoeting met
bekende en nieuwe contacten in onze buurt. Kom gezellig een keer een kopje koffie/thee bij ons drinken.
Het is gratis en zonder aanmelding. U bent van harte welkom. Doen !!