Leerhuis Lente in de kerk

Op donderdag 22 april hebben we in het Leerhuis gesproken over het onderwerp ‘Lente in de Kerk’. Eerst hebben we gekeken naar een samenvattende video waarin de schrijver René van Loon vertelt over de tien lessen die hij heeft geleerd van zijn bezoeken aan de diverse kerken. Daar hebben we in groepjes over doorgesproken. Vervolgens hebben we een korte video bekeken waarin dominee Gerben van Heek vertelt over de bloei en groei van 'gewone' kerken buiten grote steden en achterstandswijken. Dit maakte het concreter voor onze eigen situatie. Ook hier is in groepjes over doorgesproken. Na afloop heeft iedereen plenair een korte indruk teruggegeven aan de groep wat hem/haar geraakt heeft.

Sponsoractie Nacht zonder dak

Van zaterdag 22 mei op zondag 23 mei doen de jongeren van de Goede Bron weer mee aan de Nacht Zonder Dak. Zij hebben in de avond een gezellig en informatief programma, maar slapen in hun eigen tuin, onder een zonnescherm, in een tent, op de trampoline, of…
Zij willen zo ervaren hoe het is om geen dak boven je hoofd te hebben. Zij laten zich sponsoren door familie, vrienden, buren en natuurlijk door gemeenteleden! Het sponsorgeld gaat naar Stichting Zwerfjongeren. Deze stichting heeft diverse projecten om kansarme jongeren een kans te bieden om wel een dak boven hun hoofd te hebben en in hun levensonderhoud te kunnen voorzien.
U kunt bijdragen door een gift over te maken aan CVK Prot. Gem. Alphen a/d Rijn/inzake Jeugd: rek nr NL10 INGB 0007 049412 ovv Nacht zonder Dak. Alvast heel hartelijk dank voor uw gift.
Jongeren van Goede Bron

Nacht zonder dak 2021

Kerkelijk Bureau beperkt bereikbaar

In de week van maandag 26 t/m donderdag 29 april is het Kerkelijk Bureau gesloten op dinsdag 27 april (Koningsdag).
In de week van maandag 3 t/m donderdag 6 mei is het Kerkelijk Bureau ALLEEN GEOPEND op DONDERDAG 6 MEI.
In de week van maandag 9 t/m donderdag 13 mei is het Kerkelijk Bureau de hele week GESLOTEN.

Voor dringende zaken kunt u tijdens mijn afwezigheid contact opnemen met een van de leden van het College van Kerkrentmeesters (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
Gerri Sepers, secr. medewerkster Kerkelijk Bureau

Wijkgemeente Goede Bron zoekt kerkelijk werker voor jongeren en gezinnen

De wijkgemeente Goede Bron van de Protestantse gemeente Alphen aan den Rijn-Oudshoorn/Ridderveld te Alphen aan den Rijn zoekt een ondernemende en enthousiaste 
Kerkelijk werker voor jongeren en gezinnen 
Deze aanstelling voor in principe 3 jaar bestaat uit 8 uur voor activiteiten binnen de wijkgemeente Goede Bron en 4 uur voor jongerenwerk, samen met andere kerken.
De advertentietekst met nadere informatie kunt u hier downloaden. Het betreft een herziene oproep. 

Gewijzigd emailadres zondagsbrief

Het emailadres van de zondagsbrief is voorlopig gewijzigd in: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Berichten kunnen steeds worden aangeleverd tot woensdagmiddag 17.00 uur. 

Hulpwebsite: nietalleen.nl

Wij leven mee met alle mensen die getroffen worden door het coronavirus en hulp nodig hebben. De diaconie heeft zich daarom aangemeld voor de website www.nietalleen.nl , een initiatief van PKN-Kerk in Actie om contacten te leggen tussen hulpvraag en -aanbod. Als u zelf hulp nodig heeft kunt u uw hulpvraag kwijt op deze website of bellen naar 0800-1322