Online Leerhuis Martien Brinkman 3 juni 20.00 - 21.30 uur

In dit derde online leerhuis geen video maar is Martien Brinkman ‘live’ in de Zoom bijeenkomst aanwezig. Hij houdt een inleiding over zijn laatste boek ‘met of zonder?’ over de betekenis van religie op privé en publiek domein. Wat fascineert mensen in religie? Waarom botst het soms tussen religie en overheid? Wat zijn de achtergronden van de vruchtbare spanning tussen religie en cultuur? En wat betekent dat voor de verhouding kerk-staat? Na de inleiding is er gelegenheid voor het stellen van vragen en wanneer er nog gelegenheid is diepen we enkele vragen uit in kleine groepjes. Een aanrader voor iedereen die wil doordenken over de verhouding van religie en maatschappij!

Dr. M.E. Brinkman (1950) is hoogleraar theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en was vele jaren verbonden aan het Centrum voor Interculturele theologie, Interreligieuze dialoog, Missiologie en Oecumenica (IIMO) te Utrecht.
Iedereen met een computer en/of smartphone met geluid en microfoon kan meedoen. Aanmelden kan bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . U krijgt dan de link en zo nodig instructie hoe het werkt.