40dagentijd: zondag 28 maart

Passiezondag: Ik ben er voor jou.

Onze doden begraven. Dit werk van barmhartigheid is al snel toegevoegd om zo tot zeven werken van barmhartig zijn uit te komen. Het is net zo belangrijk als iemand te eten geven of te kleden.
Respect hebben voor onze overledenen, ze begraven en hun leven gedenken. In Bijbels perspectief is dat een zeer speciale gebeurtenis! We zorgen voor de doden, omdat we zorg dragen voor elkaar tot het einde.
Ieder leven is van bijzondere waarde. Ieder leven mag gezien worden. We noemen iemands naam en geven haar of hem een plek in ons hart!

We spreken onze hoop uit dat de dood niet het einde is. We geven het lichaam terug aan de aarde, waar het wacht. Net als zaad is het in rust, tot het tijd is om te ontkiemen in een nieuw leven op de grote dag. Vandaag denken we aan Jezus die zijn leven aan ons gaf. In de glazen staan paarse tulpen. Paars is ook de kleur van gedenken, van overdenken. De tulp heeft als bloem de symbolische vorm van gebed. Rondom de open hartvorm zien we rozemarijntakjes liggen. Rozemarijn het bitterzoete kruid, herinnering aan het leven!
Zo gaan we samen de Stille week in op weg naar Pasen!