40dagentijd: zondag 28 februari

Vandaag is het de tweede zondag van de Veertigdagentijd. In deze weken voor Pasen staan we stil bij het leven van Jezus. Jezus wil ons inspireren en ons leren hoe wij barmhartig kunnen zijn. Er zijn voor de ander. Jezus zegt: “ Ik had dorst en jullie gaven mij te drinken.” In de Bijbel is dorst vaak ook dorst naar God, op zoek naar Hem.
In de schikking staan iedere week acht stammetjes, verschillend van hoogte. Zeven glazen ertussen zijn gevuld met water, waarin deze zondag paarse hyacinten staan. Samen vormen zij een open hart! Langs de rand is dat duidelijk te zien door de kleine bloempjes er omheen van de hyacint. Water lijkt zo gewoon. Zelf bestaan we ook voor meer dan de helft uit water. Dat hele gewone is zeer essentieel en belangrijk. Ook Gods Geest is overal, net als water.

Laten we zorgvuldig omgaan met water. Dat het beschikbaar is voor iedereen, overal ter wereld. In navolging van Jezus kunnen we mensen helpen door hen van water te voorzien, maar ook te kijken wat zij nog meer nodig hebben. Ons hart openstellen voor de ander. IK BEN ER VOOR JOU ! 


Lia Hulshof