Bidden met de broeders van Taizé

Jaarlijks worden er in Alphen aan den Rijn zeven Taizévieringen gehouden. Vier in de Lichtkring en drie in de Goede Bron. Wij laten ons daarbij inspireren door de broeders van Taizé, die drie keer per dag een gebedsviering houden, waar duizenden jongeren meevieren.
Afgelopen week las ik over verstilling de volgende tekst van Joep de Valk, predikant van Vrijburg, Amsterdam: “Zo bestaan de getijdengebeden in Taizé uit lang doorgaande repeterende gezangen, als gezongen gebeden. Prachtig, je komt dichter bij je gevoel. Maar in de tien minuten stille meditatie, een vast onderdeel, kan pas echt contact ontstaan met de grond van je bestaan”.

In Taizé bidden de broeders door, elke dag. Ook in deze tijd die wordt gedomineerd door het coronavirus. Niet meer in de grote kerk van de Verzoening, maar in een kleine ruimte zonder gasten. Teruggebracht tot de essentie. Via Facebook laten de broeders ieder delen in hun gebed, https://www.facebook.com/taize. Klik door, bid mee en voel je verbonden! Foekje van Gameren