Vrijwilligers gevraagd voor Buurten & Zo

Buurten & Zo is een buurtrestaurant/ -centrum in De Jozef in Alphen aan den Rijn dat geopend is van maandag tot en met vrijdag. Waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje, het lezen van de krant of om met elkaar een spelletje te doen. Gezondheid, mensen verbinden en duurzaamheid staan hier hoog in het vaandel.
Voor dit mooie project zoeken wij vrijwilligers die zich dagdelen willen inzetten in het restaurant, de keuken, administratie of de website. Lijkt u dit wat?
Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op met Kirsten Bruijnes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Het is een unieke locatie in het centrum van Alphen met een grote binnentuin, onderdeel van het hof van Alphen en De Jozef. In het hof van Alphen wonen ouderen die de maaltijdvoorziening missen. Daarnaast woont er een groot gemĂȘleerd gezelschap in De Jozef, waaronder jongeren en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Maar ook mensen, die niet kunnen deelnemen aan de reguliere arbeidsmarkt, maar waarvoor een laagdrempelige dagbesteding erg welkom is.
Met ons project kijken we onder goede begeleiding (via Visie R)naar de talenten en passies van mensen. Of je nu kookt, de servetten vouwt, piano speelt of gasten ontvangt of in de moestuin aan het werk bent, er is altijd iets te doen.
Het doel is om men in een veilige omgeving een stap kan zetten naar een nieuw leven, een dagritme, plezier en wellicht een opleiding of betaalde baan.