Gespreksavonden onderzoek dr. Rinze Nieuwenhuis

Onze oud-wijkpredikant dr. Rinze Nieuwenhuis is afgelopen jaar gepromoveerd tot doctor in de theologie. Hij heeft onderzocht welke betekenis thans nog wordt gegeven aan bepaalde apocalyptische teksten in de bijbel. De focus van zijn onderzoek lag bij teksten uit 1 Thessalonicenzen, een brief van Paulus. Binnenkort zal hij op 2 avonden nadere uitleg geven over zijn onderzoek geven. De avonden zijn los van elkaar te bezoeken, maar dit is niet aan te raden. 
De eerste avond is op 21 januari, om 20.15 uur in de Goede Herderkerk en gaat over: Wat zegt de Bijbel over verwachting? De betekenis van de Apocalyptiek.
De tweede avond is op 11 februari, om 20.00 uur in de Bron en gaat over: De teksten uit 1 Tessalonicenzen over verwachting. 

In 17 preken onderzocht Rinze onder meer hoe de toekomst ter sprake wordt gebracht en hoe de Bijbelteksten en hun context in verband wordt gebracht met het leven van vandaag: de wereld van nu of de verwachting die wij koesteren. Een kans voor jou om meer te weten te komen over dit boeiende onderzoek. En om na te denken over hoe wij zelf leven in de verwachting van de komst van Christus.
Graag ontvangen wij vooraf uw aanmelding op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Maar u kunt aanmelding ook achterwege laten. We rekenen op een hoge opkomst.
De Bouwers van de Goede Bron