Leerhuisavonden Kerk en Israël voorjaar 2019

De werkgroep Kerk en Israël van de Classis Rijnland nodigt u van harte uit voor de leerhuis-bijeenkomsten op de maandagen 25 februari en 11 maart. Deze worden gehouden in de Goede Herderkerk (Ten Harmsenstraat 16 Alphen aan den Rijn en beginnen om 20.00 uur. Bijdrage in de kosten: € 6,50.

Op 25 februari spreekt Rabbijn Marianne van Praag over het thema: 'Dereg Eretz', ons gedrag in relatie tot anderen. Ook wel samengevat in de term ethiek.

Marianne van Praag is rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag, Gelderland en Flevoland. Van Praag is een van de eerste vrouwelijke liberaal joodse rabbijnen in Nederland.
Uitspraak van Van Praag: 'in het leven gaat het om respect en empathie. De Joodse mystiek is een manier om de Tora en de wereld te begrijpen. De kern van het leven en alle levensvragen worden beantwoord in de Tora. Je moet die verhalen leren lezen. De bijbel is geen geschiedenisboek, maar een blauwdruk van het leven zelf'.

Op 11 maart spreekt, dr. P. (Piet) J.M. van Midden, universitair docent Hebreeuws aan de Tilburg University over het thema, 'Waarom je het Nieuwe Testament niet kunt begrijpen als je het Oude Testament/de Hebreeuwse bijbel niet kent'.