Bijbelgespreksgroep over het Johannes-evangelie

Komend seizoen gaan we weer enthousiast verder. Misschien heb je al eens gedacht “daar zou ik ook wel eens bij willen zijn”. Wel wat let je? Het kan nu. Er komen een paar plaatsen vrij. En juist aan de start van een nieuw seizoen is instappen heel gemakkelijk. Graag even een seintje naar onze coördinator Margreeth van Meggelen. Zij kan ook nadere informatie geven (tel.: 443697. E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).
De eerste bijeenkomst is op maandag 24 september in de Bron. Vervolgdata zijn 29 oktober en 26 november. We beginnen steeds om 19.45 uur. Dan hebben we voldoende tijd en wordt het toch niet te laat.

Lezen en leren. Twee woorden uit de missie van de nieuwe wijkgemeente Goede Bron. Lezen en leren als middel om geloof te beleven en te laten groeien. En precies dat doen we in onze Bijbelgespreksgroep: lezen en leren. We lezen het Johannes-evangelie. En we leren van deze evangelist. Want van hem valt veel op te steken. Hij volgt niet chronologisch de weg van Jezus. Dat is meer iets voor zijn collega-evangelisten. Hij zoekt liever de diepte op. Bij hem krijg je redevoeringen van Jezus die je elders niet leest. Hij geeft de beroemde ‘Ik ben’- woorden, zoals ‘Ik ben de goede Herder’. Woorden waarmee hij zich heel dicht tegen God aan schuift. En dan ontrolt zich als vanzelf het gesprek over wat dat ons doet. Over hoe wij Jezus zien. Al zou Johannes zeggen: belangrijker is hoe Jezus jou ziet.

Graag tot ziens, ds. Cort van der Linden