Kerkdiensten

[Kerkdiensten] Voorbedenboek

Tijdens iedere kerkdienst worden er voorbeden gedaan. Meestal worden deze door de voorganger zelf geformuleerd maar het is heel mooi als ook gemeenteleden (of anderen) een onderwerp of persoon voordragen voor de voorbeden of dat er vanuit de gemeente een dankgebed wordt gevraagd. Daarom hebben wij in de beide kerkgebouwen een voorbedenboek.

 

In zowel de Goede Herderkerk als de Bron ligt bij de ingang van de kerkzaal het voorbedenboek. Wilt u een voorbede of dankgebed aanvragen dan kunt u dit opschrijven in het voorbedenboek. Als u het lastig vindt om ter plekke wat op te schrijven dan kunt u ook thuis alvast een briefje met uw gebedsaanvraag schrijven en het briefje in het voorbedenboek op de geopende pagina leggen.

Privacy:
Omdat de kerkdiensten rechtstreeks uitgezonden worden via internet en ook op een later tijdstip terug zijn te luisteren is het wel belangrijk om er over na te denken of u de voorbede of het dankgebed aanvraagt zonder namen te noemen of dat de naam wel genoemd mag worden. Vraagt u voor iemand anders gebed aan en wilt u de naam genoemd hebben, denkt u er dan aan om van te voren te vragen of de persoon in kwestie dit op prijs stelt.