Artikelen

Bezieling

De zeven werken van barmhartigheid

Vanaf 10 maart t/m Pasen is de schilderijenserie ‘De zeven werken van barmhartigheid’ in de stilteruimte van de Lichtkring te bezichtigen. Het betreft kopieën van de schilderijen die door Ruud Bartlema gemaakt zijn.
De theoloog Ruud Bartlema is een veelzijdig kunstenaar, hij schildert, maakt keramiek, begeleidt kunstreizen en vertelt in zijn lezingen over zijn werk of dat van andere kunstenaars.

Een dienst die al meer dan 500 uur duurt

We rijden in de vroege ochtend van vrijdag 16 november een nog nagenoeg verlaten Den Haag binnen. De oogjes nog niet geheel in de `dagstand``. Het zal rond 04.30 uur zijn geweest. Onze TomTom leidt ons feilloos naar de protestantse Bethelkapel. Het is weer eens zo`n project waarvan je denkt `Waarom doen we het?`. De voortgaande dienst voor een asielzoekergezin uit Armenië. Een vader, een moeder en drie kinderen. Al jaren in Nederland. Gepokt en gemazeld in onze samenleving. Maar ze zullen worden uitgezet is de uiteindelijke uitspraak.

Bloemschikking Goede Bron 9 september

Twee cirkelvormige bloemenkransen met diverse kleuren en allerlei verschillende soorten bloemen staan voor in de kerk. Met rood lint worden de bloemenkransen aan elkaar verbonden. Symbool en teken van het samen verder gaan en de verbondenheid. Vandaag is het een bijzondere feestelijke viering! Daarom ook de liturgische kleur rood! Het is feest. Dat mogen we vieren!!!
Dat wij allen inspiratie en verbinding mogen voelen en ervaren op weg naar onze toekomst samen als wijkgemeente GOEDE BRON.

Bezieling

Wat bezielt die mensen?! Wat bezielt ons? Wat bezielt mij?? We gaan dat nu eens niet omschrijven maar we reiken hier wat aan waar je misschien iets aan zou kunnen hebben, waardoor je je kan laten inspireren, wat je zou kunnen bezielen.