Artikelen

kerkdiensten

Elke zondag is er een viering in de Bron en een viering in de Goede Herderkerk. Reguliere aanvangstijden 9.30 uur De Bron en 10.00 uur Goede Herderkerk. Voor afwijkende aanvangstijden zie het rooster. Tijdens deze vieringen is er bij behoefte creche voor de allerkleinsten. Op de eerste zondag van de maand en bij bijzondere gelegenheden  is er kindernevendienst en jeugdkerk. 

Elke 14 dagen is er op zondagavond om 19.00 uur een kerkdienst in Driehoorne. 
In verpleeghuis Oudshoorn is elke zaterdagmorgen een viering. 

U bent van harte welkom!

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

Collecte Werelddiaconaat zondag 23 juni

Steun vluchtelingen in Nigeria
Op 20 juni is het Wereldvluchtelingendag.
In ons eigen land hebben we soms moeite om vluchtelingen welkom te heten. De meeste vluchtelingen worden echter niet in Europa, maar in hun eigen land of regio opgevangen. In Noordoost-Nigeria zijn 1,8 miljoen mensen op de vlucht voor het geweld van Boko Haram. De vluchtelingen strijken neer in dorpen van mensen, die zelf ook moeite hebben om rond te komen. Door armoede, geweld, vernielingen en slechte weersomstandigheden is er een enorm tekort aan voedsel. Met de opbrengst van de collecte ondersteunt Kerk in Actie wereldwijd diaconale partners, zoals in Nigeria waar kerken en hun hulporganisaties voedselhulp bieden en hongersnood voorkomen. Alvast hartelijk dank!
Werkgroep ZWO

Kerkdienst de Bron 16 juni 9.30 uur

Met Pinksteren nog in de rug, worden we op de eerste zondag van de zomer er bij bepaald dat we leven in bezet gebied (Lukas 8, 26-39). Boze geesten hebben het voorzien op het Koninkrijk Gods. We weten er alles van: krachten en machten die je terroriseren, het stuur overnemen, je uitkleden, je gek maken en verscheuren. Met de uitvoerige beschrijving van de uitwerping van het legioen demonen wordt ons vandaag een typisch bevrijdingsverhaal vertelt. Het is de messiaanse weg, die een spoor trekt dwars door bezet gebied heen. Door welke geest laten wij ons leiden (Galaten 5, 13-24) ? Voorganger ds Piet Baane

Zomerdienst aan het meer trok 6000 bezoekers

Het thema is dit jaar “Ken je Mij?” 
Op zondag 9 juni was er van 9.15 uur tot 10.45 uur aan de Zegerplas een unieke openluchtdienst als onderdeel van het evenement Zomerspektakel aan het Meer. Dit jaar hebben maar liefst twintig kerken uit Alphen aan den Rijn en omstreken de handen ineengeslagen om een zinnige invulling van de zondagochtend te verzorgen op het Zomerspektakel aan het Meer. 
Het evenement trok 6000 bezoekers. Foto's en een video zijn te zien op de website van studio alphen of van Omroep West. 

 

Kerkdienst GHK 23 juni 10.00 uur

Een op het eerste gezicht vreemd verhaal over iemand die zich Legio noemt en vele geesten in zich heeft. Wat een verhaal…en wat kan het ons zeggen? De vele geesten in Legio staan tegenover de ene geest van Jezus. Waar gaat het over? Uitdrijven van geesten? Een geest tegenover zo vele andere geesten. Een spannende tekst voor deze ochtend: Lucas 8:26-39. Ook lezen we Jesaja 65:1-9. Voorganger ds. Paul van Dijk

Kerkdienst Driehoorne: 23 juni 19.00 uur

Er is vanavond een kerkdienst in Driehoorne. Voorganger is Mevr .H. Postma - Looije