Artikelen

Nieuws

Lezing over Bonhoeffer in de Bron 20 februari

Op donderdag 20 februari wordt in zaal 9 van de Bron, aanvang 20 uur een lezing gehouden over het leven, werk en geloof van Dietrich Bonhoeffer. Inleider is ds. Piet Wilschut. Iedereen is van harte welkom.

Vrijwilligers gevraagd voor Buurten & Zo

Buurten & Zo is een buurtrestaurant/ -centrum in De Jozef in Alphen aan den Rijn dat geopend is van maandag tot en met vrijdag. Waar iedereen welkom is voor een hapje en een drankje, het lezen van de krant of om met elkaar een spelletje te doen. Gezondheid, mensen verbinden en duurzaamheid staan hier hoog in het vaandel.
Voor dit mooie project zoeken wij vrijwilligers die zich dagdelen willen inzetten in het restaurant, de keuken, administratie of de website. Lijkt u dit wat?
Heeft u vragen of interesse? Neem dan contact op met Kirsten Bruijnes Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Running Dinner zaterdag 7 maart

Alweer voor de zesde keer organiseert het platform “De Bloeiers” een Running Dinner. Het is een heel gezellige, succesvolle activiteit. Het festijn gaat plaatsvinden op zaterdag 7 maart 2020 en is er voor iedereen, van jong tot oud.
Bij het Running Dinner krijgen de deelnemers hetzij een voor-, hetzij een hoofd- of nagerecht te bereiden. Dit gerecht wordt samen met vier disgenoten bij u thuis genuttigd. Het eten hoeft niet een culinair hoogstandje te zijn, het elkaar ontmoeten is het belangrijkste. De start is om 17.30 uur in de Bron met een gezamenlijk drankje. Dan ontvangen alle deelnemers twee enveloppen met de adressen waar zij worden verwacht.  U kunt zich aanmelden tot uiterlijk 9 februari. Zie voor verdere informatie de Zondagsbrief.

Inspiratieavond Feest van de Geest

Op woensdagavond 22 januari was er de inspiratieavond van Feest van de Geest. Het thema deze keer is “In vuur en vlam”. Er zijn 16 kerken die meedoen. De kerken worden gekoppeld aan kunstenaars. En in samenspraak met pastores en anderen, maakt de kunstenaar een kunstwerk. Dit kunstwerk staat met en rond Pinksteren in de Goede Herderkerk. Deze avond was gevuld met mensen die over het thema spraken en met muziek. We waren te gast in een mooie oude Lutherse kerk in Woerden. Een avond bedoeld om inspiratie uit te halen voor kunstenaars en pastores. De kunstenaar die bij ons in de kerk een kunstwerk maakt is Maria van ’t Hullenaar (https://www.mariarts.nl/ ). Op haar website zie je wat van haar werken.
Paul van Dijk