Kerkdiensten

Week van Gebed 2018 Alphen aan den Rijn

In 2018 is de Week van Gebed van 21 januari t/m 28 januari met als thema Recht door zee. Het materiaal komt dit jaar uit het Caribisch gebied. De kerken daar hebben het de bevrijding van het volk Israël uit de slavernij als uitgangspunt genomen. Dit verhaal is zeer aansprekend voor de christenen in het Caribisch gebied die zelf geleden hebben onder slavernij. In het verloop van de week worden de volgende bijeenkomsten gehouden (klik op lees meer): 

Kliederkerk GHK 28 januari 12.00 - 14.30 uur

Op zondag 28 januari is het weer zover: Kliederkerk! Geniet van deze ontmoeting voor het hele gezin. Van harte welkom in de Goede Herderkerk: vanaf 12.00 uur staan koffie, thee en fris klaar. Hierna begint de Kliederkerk. We gaan met elkaar aan de slag met het verhaal van David en Goliat. Misschien ken je het wel; het is een bekend verhaal. Maar wat betekent het eigenlijk? En wat kunnen we er eigenlijk mee? Dat gaan we met elkaar ontdekken.

Kerkdiensten

Elke zondag is er een viering in de Bron en een viering in de Goede Herderkerk. Reguliere aanvangstijden 9.30 uur De Bron en 10.00 uur Goede Herderkerk. Voor afwijkende aanvangstijden zie het rooster. Tijdens deze vieringen is er creche voor de allerkleinsten. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen mee naar de viering en gaan tijdens de viering naar de kindernevendienst. 

Elke 14 dagen is er op zondagavond om 19.00 uur een kerkdienst in Driehoorne. 
In verpleeghuis Oudshoorn is elke zaterdagmorgen een viering. 

U bent van harte welkom!

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

[Kerkdiensten] Voorbedenboek de Bron

Het gebed vormt een belangrijk onderdeel van onze erediensten en het is een goede zaak dat we als gemeenteleden ook onze intenties kunnen doorgeven. Het leek ons daarom goed om het voorbedenboek een prominentere plek te geven. Op onze tocht door de kerk kwamen wij een lessenaar tegen en die komt ons nu uitstekend van pas. Deze lessenaar wordt zondagmorgen op tijd geplaatst op een tafel bij de ingang van de kerkzaal en daarnaast brandt een kaars. Zo kunnen we het voorbedenboek niet meer over het hoofd zien. U kunt dan ter plekke een voorbede opschrijven of u legt er een briefje in dat u, van tevoren, thuis al geschreven hebt.

Taizéviering de Lichtkring 28 januari 18:30 uur

In de Lichtkring, Amerikalaan 91, wordt zondagavond 28 januari a.s., aanvang 18.30 uur, een Taizéviering gehouden. 
Het thema voor deze viering, die geleid wordt door ds. Ds. Ronelle Sonnenberg , is ‘Gezag dat er toe doet’. De Bijbellezingen zijn uit Deuteronomium 18:15-20 en Markus 1: 21-28.
De muzikale begeleiding wordt verzorgd door Jurjen Bade (piano) en Renske Pison (dwarsfluit). Vanaf 18 uur is er gelegenheid om de Taizé-liederen te oefenen. Wie mee wil doen is van harte welkom.