[Diaconie] Omzien naar elkaar

Omzien naar elkaar, een opdracht voor de hele gemeente en voor de diaconie in het bijzonder. 

Ieder mens heeft recht op een menswaardig bestaan ongeacht geloof, politieke overtuiging, ras, sekse of nationaliteit. Ook binnen de Nederlandse samenleving mensen zijn er mensen die moeite hebben om een menswaardig bestaan op te bouwen. De diaconie organiseert hulp aan mensen die op de een of andere manier in de knel zitten. De diaconie heeft een noodfonds om mensen met materiële problemen weer op weg te helpen. Dit fonds is bedoeld voor alle inwoners van de kern Alphen a/d Rijn. Binnen de eigen kerkelijke gemeente zorgt de diaconie ondermeer voor attenties voor zieken en bejaarden. Kijk voor meer info over de activiteiten van de diaconie in het rechtermenu.

Organisatie diaconie
De diaconie is er voor en namens de Bronwijk en de Goede Herderkerk. Zij beheert het geld en maakt het diaconale beleid in de gemeente mogelijk. Zij stelt jaarlijks een werkplan op en legt verantwoording af aan de Algemene Kerkenraad. 
In de werkgroep Dienen werkt de diaconie samen met de ZWO. De diaconie richt zich op het binnenland, terwijl de ZWO buiten de grens kijkt.

Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn
De diaconie werkt op vele manieren samen met andere kerk- en geloofsgemeenschappen in Alphen aan den Rijn in het Diaconaal Platform Alphen aan den Rijn (DPA). Dat platform heeft als motto: Samen doen wat samen kan.
Het DPA heeft de schuldhulpverlening namens de kerken vormgegeven in de Stichting GeldZorg. Ook de gezamenlijke actie met Alphen CC voor kerstpakketten is een activiteit van het DPA.

Voorzitter: V. van Dok  
Secretaris: A. van der Kuijl  
Penningmeester: P. van der Meer  

Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.