Kerkdienst de Bron 26 mei 9.30 uur

Deze zondag gaat Mevr. Ank Verhoeven-v.d. Vaart bij ons voor.

Kerkdienst GHK 26 mei 10.00 uur

Het is zes zondagen na Pasen. Een moment wanneer voor velen van ons de herinnering aan de blijdschap en inspiratie van het hoogfeest wat begint te vervagen. Daarom worden ons lezingen gegeven die ons kunnen helpen het paasvuur weer wat aan te wakkeren. De eerste lezing is Joël 2:21-27. Daarin is het God die zijn volk redt. Dat wordt weergegeven met de woorden: “De velden zullen niet langer leeg zijn” (Bijbel in Gewone Taal). De andere lezing is Johannes 14:23-29. Voorganger ds. Paul van Dijk 

Kerkdienst 30 mei Hemelvaartsdag de Bron

In de wolken…
Op deze christelijke feestdag lezen we Handelingen 1:1-11 en 2 Koningen 2:1-15. Daarin horen we dat niet alleen Christus van de aardbodem is opgenomen. Het gaat over de wolk van God, maar niet alleen. Ook Elia speelt een rol. Deze dienst begint om 9.30 uur en vindt plaats in de Bron. Voorganger in deze dienst is ds. Paul van Dijk.

Pinksternoveen 2019 Groene Hart: 31 mei t/m 8 juni

Vrijdag 31 mei begint in het Groene Hart de Pinksternoveen, een periode van 9 dagen van voorbereiding op het Pinksterfeest. Dit jaar is het thema: De kracht van de Geest.
Op vrijdagavond 31 mei begint de noveen met in een gezamenlijke viering in Aarlanderveen, daarna slingert de noveen zich in 2 kringen door het Groene Hart om op zaterdag 8 juni weer samen te komen voor de feestelijke slotviering in de H. Joannes de Doper kerk in Boskoop. Iedere avond worden we welkom geheten in steeds een andere kerk voor een woord- en gebedsviering verzorgd door ervaren vrijwilligers. Zowel r.k.- als protestantse kerken doen mee aan de noveen.
Zondag 2 juni is er in het kader van de noveen een oecumenische viering om 10.00 uur in de Bron. Wij nodigen u van harte uit om biddend en zingend met ons mee op weg te gaan naar Pinksteren! 
Het schema van de vieringen vindt u hieronder. 

Save the date: golfsurfen!

Durf jij de woeste golven van de Noordzee te trotseren? Ben je ouder dan 8 jaar en heb je zwemdiploma A? En ga jij de uitdaging aan om in één middag te leren golfsurfen? Op zondag 23 juni 2019 gaan we met de jeugd van Goede Bron met elkaar een middag golfsurfen. We vertrekken om 12.00 uur bij de Bron en zijn rond 17.00 uur terug. Dit mag je niet missen! Meld je voor 1 juni 2019 aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en neem je zwemkleding mee. Op het strand krijg je een wetsuit, waardoor je het niet koud krijgt. We vragen een eigen bijdrage van € 12,50.

Gemeenteberaad Goede Bron goed bezocht

Met veel voldoening kijken we terug op de drie zeer-goed-bezochte bijeenkomsten die deze week zijn gehouden. In totaal waren er ruim 200 mensen aanwezig.
We waren uiteraard blij met deze goede opkomst. De getoonde betrokkenheid en de inspirerende opmerkingen (zowel mondeling als schriftelijk) zullen ons zeker helpen om op de ingeslagen weg voort te gaan.
Het is fijn dat er vanuit de jeugd ook reacties op de gestelde vragen zijn binnengekomen.
U kunt tot 31 mei nog reacties toesturen. Verslaglegging zal daarna plaatsvinden.
Namens de Stuurgroep Toekomst Goede Bron, Dirk Tack en Wim Debets