Gewijzigde openingstijden kerkelijk bureau

De openingstijden van het kerkelijk bureau zijn de komende weken gewijzigd. Kijk voor meer informatie in de zondagsbrief. 

Samenvatting gemeenteberaden mei 2019 beschikbaar

Zoals toegezegd op de gemeenteberaden van 20 en 21 mei, geven we u hierbij een samenvatting van de gemaakte opmerkingen en reacties. Dit betreft de opmerkingen op de gemeenteberaden zelf, maar ook de reacties, die we ontvangen hebben via de mail. De samenvatting kunt u hier downloaden. 
U kunt, indien gewenst, een totaalbestand opvragen bij een van de onderstaande stuurgroepleden. Hierin staan alle ontvangen reacties onder elkaar gezet. Dat sturen we het liefst digitaal toe, omdat dit een omvangrijk bestand betreft. 
Namens de stuurgroep: 
Wim Debets (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en Dirk Tack (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) voorzitters kerkenraad

 

Kerkdienst GHK 21 juli 10.00 uur

Gezamenlijke dienst in de GHK
In de komende periode hoop ik een aantal themadiensten te houden over de zgn `zeven hoofdzonden`. Daar hebben we het niet zo vaak over, maar op zich worden ze in de Schriften wel duidelijk aan de orde gesteld. Aan de hand van een of meerdere Bijbelgedeeltes hopen we tot verdere verdieping te komen. Een doordenking van deze thematiek kan ons helpen deze begrippen in eigentijds licht te zien. En zo hopen dat ze een bijdrage kunnen leveren aan de manier waarop we in deze tijd in het geloof willen/mogen staan. Het is voor zondag nog zoeken naar de goede aanpak. Het onderwerp zal i.e.g. zijn `traagheid`. We zullen dit wegen aan de hand van het verhaal over de zwaarmoedige koning Saul. Daarbij lezen we als uitgangspunt verzen uit de hoofdstukken 1 Samuel en wel uit de hoofdstukken 16, 18 en 31. Een spannend project lijkt mij. Voorganger ds. Meindert Burema 

Fototentoonstelling Passie in de Bron vanaf 22 juni

De Alphense fotograaf Henk Veldhuizen presenteert nieuw werk onder de naam Passie: het verhaal in 14 beelden. In een foto-reeks met jonge moderne mensen zet hij de kruisweg neer in een eigentijds, maar zeer herkenbaar beeld. Want wie herkent niet het gevoel van opoffering, vernedering, pijn of verdriet? 
De tentoonstelling van Passie: het verhaal in 14 beelden is te zien van 23 juni t/m 21 juli 2019 in het zalencentrum De Bron, Troubadourweg 2, 2402 EP Alphen aan den Rijn.
Openingstijden van de expositie in de Bron: maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Verder ook op zondag 23 juni, 7 juli en 21 juli van 10.30 tot 13.00 uur.