Zomerdienst aan het meer: zondag 3 juni

“Hoe meer mensen, hoe groter het feest!”
Op zondag 3 juni is er van 09.30 tot 11.00 uur aan de Zegerplas opnieuw een unieke openluchtdienst als onderdeel van Zomerspektakel aan het Meer. Na het grote succes van het ‘Pinksterfeest aan het Meer’ van vorig jaar volgt nu de Zomerdienst aan het Meer.
Opnieuw slaan de kerken uit Alphen aan den Rijn en omstreken de handen ineen. Gezamenlijk verzorgen we een uniek programma op de zondagochtend in de openlucht met ruimte voor duizenden bezoekers.

Kerkdienst 27 mei 10.00 uur GHK

Dit is zondag Trinitatis. De zondag van de drie-eenheid. Allereerst is het al moeilijk om ons dat voor te stellen. Toch is God de bron van deze eenheid in drieën. We lezen onder meer Exodus 3:1-6, waar het gaat over de brandende braamstruik. Waar komt die stem vandaan? Verder lezen we ook het gedeelte Johannes 3:1-16, over de farizeeër Nikodemus. Voorganger ds. Paul van Dijk

Kerkdiensten

Elke zondag is er een viering in de Bron en een viering in de Goede Herderkerk. Reguliere aanvangstijden 9.30 uur De Bron en 10.00 uur Goede Herderkerk. Voor afwijkende aanvangstijden zie het rooster. Tijdens deze vieringen is er creche voor de allerkleinsten. Kinderen vanaf 4 jaar kunnen mee naar de viering en gaan tijdens de viering naar de kindernevendienst. 

Elke 14 dagen is er op zondagavond om 19.00 uur een kerkdienst in Driehoorne. 
In verpleeghuis Oudshoorn is elke zaterdagmorgen een viering. 

U bent van harte welkom!

Klik hier voor het rooster van de diensten in de Kerkgebouwen:

  • de Bron, Troubadourweg 2
  • Goede Herderkerk, Ten Harmsenstraat 16
  • Driehoorne, Uranusstraat 34
  • Verpleeghuis Oudshoorn

[Kerkdiensten] Voorbedenboek de Bron

Het gebed vormt een belangrijk onderdeel van onze erediensten en het is een goede zaak dat we als gemeenteleden ook onze intenties kunnen doorgeven. Het leek ons daarom goed om het voorbedenboek een prominentere plek te geven. Op onze tocht door de kerk kwamen wij een lessenaar tegen en die komt ons nu uitstekend van pas. Deze lessenaar wordt zondagmorgen op tijd geplaatst op een tafel bij de ingang van de kerkzaal en daarnaast brandt een kaars. Zo kunnen we het voorbedenboek niet meer over het hoofd zien. U kunt dan ter plekke een voorbede opschrijven of u legt er een briefje in dat u, van tevoren, thuis al geschreven hebt.